Lebőgött a Puskás Akadémia

"Egy csődtömeg az akadémiai rendszer."
 
 

Lebőgött a Puskás Akadémia

"Egy csődtömeg az akadémiai rendszer."
 
 
 
 
 

Lebőgött a Puskás Akadémia

"Egy csődtömeg az akadémiai rendszer."

Német és belga szempontok szerint mérték meg a magyar futballszakmát, egészen pontosan az utánpótlásképzés alapját jelentő akadémiai rendszert. A titkolt jelentés szerint a Puskás Akadémia – amely Orbán Viktor szerint Európa tíz legjobb akadémiája között van – a magyar mezőnyben is csak a kilencedik...

"Az utánpótlás jelenlegi rendszere nem alkalmas az eredményes működésre. Ezzel az akadémiai képzéssel csak évekre konzerváljuk a sikertelenséget. Így ugyan megvan az esély, hogy a hazai élvonalig eljutnak a játékosaink, vagy olykor még oda sem, de mitől lenne jobb így a válogatottunk, mitől jutnánk ki bárhová is?” – értékelte a belga Double Pass megállapításait az Indexnek egy neve elhallgatását kérő, fiatalokkal foglalkozó edző.

Az auditor cég szerint a hazai futballakadémiáknál jellemző az igazgatósági struktúra, de leginkább egyének hoznak stratégiai döntéseket. A szakmai testület koncepciója ismeretlen, újnak tűnik. Az edzői módszerek és alapelvek formalizálása nem elterjedt. A konkrét edzéscélok ritkán világosak, meghatározottak. A részletes funkcionális, technikai-taktikai és pszichológiai felmérések nem elterjedtek. Az akadémiák bevételeinek és kiadásainak átlátható leírása nem történik meg.

A konkrét megállapításokat a 168 Óra Online értesülése szerint még mindig szigorúan titokban tartják, csak a jelentés százalékos számait sikerült a portálnak megszerezni. A magyar akadémiák között első helyen szereplő Debrecen 66 százalékon teljesített, 64 százalékot ért el a Győr; a Vasas és a Szombathely 59 százalékra volt jó. Orbán Viktor miniszterelnök a felcsúti stadion márciusi átadásán azt mondta, a Puskás Akadémia Európa tíz legjobb akadémiája között van. Ez azonban lehetetlen, ugyanis a magyar mezőnyben csak a kilencedik (50%-kal), a fentiek mellett a nyíregyházi, valamint a Honvéd, az Újpest és az MTK akadémiája is megelőzi.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.