Nyolcnemzetiségű lett a Veszprém

Jövő hétfőn a bőséges keretből 16-an utaznak el a szlovéniai edzőtáborba, Roglába.
 
 

Nyolcnemzetiségű lett a Veszprém

Jövő hétfőn a bőséges keretből 16-an utaznak el a szlovéniai edzőtáborba, Roglába.
 
 
 
 
 

Nyolcnemzetiségű lett a Veszprém

Jövő hétfőn a bőséges keretből 16-an utaznak el a szlovéniai edzőtáborba, Roglába.

A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, idén ezüstérmes THW Kielt elhagyó Christian Zeitz , valamint a Celjéből leszerződtetett Gasper Marguc csatlakozásával nyolcnemzetiségűvé változott az MKB-MVM Veszprém kézilabdacsapata.

A 33 éves, Európa-bajnoki és világbajnoki aranyéremmel is büszkélkedő Zeitz - aki néhány hete Kölnben még Alilovics kapuját rohamozta - az első német légiós a veszprémiek kötelékében, Marguc előtt viszont már más szlovén kézilabdázók is megfordultak Veszprémben.

A 2014/2015-ös évad kihívásai (bajnokság, Magyar Kupa, BL, SEHA Liga) előtt álló 21-szeres bajnok együttesben a magyarok mellett jelenleg spanyol, szerb, horvát, bosnyák, szlovén, iráni és német játékosok állnak Carlos Ortega, a spanyol vezető edző rendelkezésére. Közülük a jövő hétfőn 16-an utaznak el a szlovéniai edzőtáborba. A célállomás ismét az 1600 méteres magasságban fekvő Roglan, azaz nevezhetjük magaslati edzőtábornak is ezt a hét napot.

A műtéten átesett bosnyák Mirsad Terzics már ott lehet a roglani edzőtáborban, rossz hír viszont, hogy az iráni Imán Dzsamali csatlakozásához egyelőre nem járult hozzá Dr. Hangódy László professzor, akit a kölni BL-döntő után a sérült játékos térdének megoperálására kértek fel. Mirko Alilovics edzőtáborozása szóba sem került, mivel az ugyancsak műtött horvát kapus visszatérésére csak az ősz elején számítanak.

Megy ugyanakkor Roglanba Lékai Máté és Mikler Roland, a magyar válogatott két oszlopos tagja. Előbbi Szlovéniából tért haza, Mikler pedig az örök vetélytárs Szegednek fordított hátat. A legjobbkor jött, hiszen az origo.hu cikke szerint a napokban egy időre elköszönt a magyar bajnokcsapattól Fazekas Nándor, akit az év végéig a katari el-Dzsaisnak adtak kölcsön.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.