Kovács Tamás megvédte bajnoki címét

A 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon kettős kenyai győzelem született.
 
 

Kovács Tamás megvédte bajnoki címét

A 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon kettős kenyai győzelem született.
 
 
 
 
 

Kovács Tamás megvédte bajnoki címét

A 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon kettős kenyai győzelem született.

A VEDAC futója, Kovács Tamás a Magyarország Félmaratoni Országos Bajnokság aranyérmét vihette haza és ezzel együtt ő az első, akinek sikerült megvédenie címét ezen a versenyen.

A férfiak és a nők versenyét is kenyai atléta nyerte, míg a magyar bajnoki címet Kovács Tamás és Erdélyi Zsófia szerezte meg vasárnap a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon, melyen minden korábbinál többen, 13 500-an vettek részt.

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint a tavaly felállított 12 850-es részvételi csúcsot sikerült most megdönteni, s az egyéni indulók számát tekintve is új rekord született, 9250 futóval.

A férfiaknál a kenyai Hillary Maiyo Kimaijo honfitársával, Moses Kipruto Kibirével volt harcban az első helyért, ám a táv második felében már egyedül futott, s 1:05:04 órás eredménnyel nyert, 48 másodperccel megelőzve Kipruto Kibirét. Kovács Tamás harmadik helyen ért célba 1:07:00 órás idővel, s ezzel megvédte országos bajnoki címét.

A nőknél Nancy Nzisa Wambua (1:15:13 óra) óriási fölénnyel győzött, közel három perccel volt gyorsabb a második Erdélyi Zsófiánál (1:17:55 óra), aki az MTI tudósítása szerint a címvédő Papp Krisztina távollétében szerezte meg a bajnoki aranyérmet.

Eredmények, 29. Wizz Air Budapest Félmaraton. Férfiak: 1. Hillary Maiyo Kimaijo (kenyai) 1:05:04 ó, 2. Moses Kipruto Kibire (kenyai) 1:05:52, 3. Kovács Tamás (VEDAC) 1:07:00. Nők: 1. Nancy Nzisa Wambua (kenyai) 1:15:13 ó, 2. Erdélyi Zsófia (UTE) 1:17:55, 3. Rebecca Rüegge (svájci) 1:19:02.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.