A lilák nyerték a szuperrangadót

A megyei NB-s csapatok közül az Ajka egy, a Balatonfüred három pontot szerzett.
 
 

A lilák nyerték a szuperrangadót

A megyei NB-s csapatok közül az Ajka egy, a Balatonfüred három pontot szerzett.
 
 
 
 
 

A lilák nyerték a szuperrangadót

A megyei NB-s csapatok közül az Ajka egy, a Balatonfüred három pontot szerzett.

A labdarúgó bajnokság hétvégi fordulóiban az elsőosztályúak már a nyolcadik forduló párosításai szerint léptek pályára. A 215. szuperrangadón az Újpest meglepően érett játékkal biztosan fektették kétvállra az örök rivális Ferencvárost. Tovább tart a Debrecen vesszőfutása, a csodálatos új stadionban sem tudták legyőzni a harmatos Kecskemétet. A Puskás Akadémia a Lombard Pápával szemben szerezte meg első hazai győzelmét a Pancho Arénában.

Eredmények: Pécs - Paks 1:1, Nyíregyháza - Győr 2:3, Diósgyőr - Honvéd 2:1, MTK - Dunaújváros 2:0, Haladás - Videoton 0:2, Puskás Akadémia - Lombard Pápa 3:0, Újpset - FTC 2:1, Debrecen - Kecskemét 0:0.

Az állása az élen: 1. Videoton 24, 2. MTK 18, 3. Diósgyőr 17, ... 11. Lombard Pápa 8 ponttal.

x

A második vonalban az éllovas Vasas újabb három ponttal gyarapította az eddigiek számát, maradt az első helyen. Az FC Ajka hazai környezetben két gólt is szerzett a Siófok ellen, de ez sem volt elég a győzelemhez.

Eredmények: Vasas - Békéscsaba 3:2, Zalaegerszeg - Cegléd 2:0, Mezőkövesd - Szigetszentmiklós 0:0, Gyirmót - Szolnok 0:2, FC Ajka - Siófok 2:2, Sopron - Szeged 3:2, Csákvár - Soroksár 2:0, Balmazújváros - Kaposvár 0:0.

A bajnokság élén a hatodik forduló után: 1. Vasas 15, 2. Gyirmót 18, 3. Diósgyőr 17, ... 14. Lombard Pápa 8 ponttal.

x

Az NB III. nyugati-csoportjának a hatodik fordulójában a Balatonfüred idegenben nyert, valamit javított a helyzetén. A Veszprém viszont egy sima hármassal alulmaradt, s kétségbeejtő pozícióban szerénykedik a táblázaton.

Eredmények: BKV Előre - Mosonmagyaróvár 2:0, Rákosmente - Nagyatád 5:0, III. ker. TVE - Veszprém FC 3:0 (1:0). Budapest, 100 néző. V.: Horváth T. VFC: Gyimesi – Hanák, Garai, Császár, Kuti (Bolla), Németh E., Burcsik, Baldauf (Udvardi), Tóth L. (Simon), Skriba, Pavlitzky. Edző: Simon Attila. Gólszerzők: Szikes (7.), Hegybányai (66.), Kaszai (85.). Tatabánya - Diósd 3:0, Tököl - Balatonfüred 1:3, Dorog - Budaörs 0:0, Sárvár - Csepel 2:1, Újbuda - Győr II. 1:0.

Az élen: 1. Budaörs 16, 2. Újbuda 16, 3. Dorog 14, ... 11. Balatonfüred 6, ... 15. Veszprém FC 3 ponttal.

x

A Veszprém megyei bajnokság első osztályában szombaton az Alsóörs - PSCB meccs elmaradt. A táblázat élén álló Ugod ismét magabiztosan nyert továbbra is vezeti a mezőnyt.

Eredmények a hatodik fordulóban: Gyulafirátót - Balatonalmádi 2:1, Péti MTE - Tapolca 5:1, Fűzfő - Devecser 1:1, Sümeg - Ajka Kristály 0:1, Úrkút - Csetény 3:0, Öskü - Herend 5:1. Az Alsóörs -Peremarton/Berhida elmaradt, az Ugod - Várpalota (1:0) mérkőzés a kedvezőtlen időjárás miatt az 58. percben félbeszakadt.

Az élen a hatodik forduló után: 1. Úrkút 16, 2. Öskü 15, 3. Gyulafirátót 15 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.