Hamilton győzött, kétszeres bajnok

Rosberget cserben hagyta a Mercedes.
 
 

Hamilton győzött, kétszeres bajnok

Rosberget cserben hagyta a Mercedes.
 
 
 
 
 

Hamilton győzött, kétszeres bajnok

Rosberget cserben hagyta a Mercedes.

Lewis Hamilton a 2014-es Forma-1 világbajnoka, miután megnyerte az évadzáró Abu-Dzabi Nagydíjat. Bár sokan izgalmas csatára számítottak a futam előtt, de abból a vb-címre esélyesek részéről semmi nem lett. Hamilton simán nyert, begyűjtve második világbajnoki címét.

Nico Rosberg rosszul indult a rajtnál, így csapattársa rögtön megelőzte, a német egy ideig tartotta a Hamilton tempóját, ám később műszaki hiba miatt autója lelassult, így egyre többen előzték meg. Bár a Mercedes többször lefulladt, Rosberg nem adta fel, reménykedett, hogy esetleg csapattársánál is meghibásodik a technika. De nem így történt. Végül pontot sem szerzett, csapattársához képest körhátrányban csak 14 lett.

Hamiltonnak idén ez volt a 11., míg pályafutása során 33. győzelme. Juan Manuel Fangio 1955-ös győzelme után ő a második, aki VB-címet nyert Mercedesszel. A brit bajnok gumiégetéssel ünnepelt, illetve a régi időket idézve egy brit zászlót vitt magával a levezető körén.

A futam látványáért a két Williamsnek és a két Red Bullnak lehet köszönetet mondani. Előbbiek a célig üldözték Hamilton, (Felipe Massa lett a 2., míg Valtteri Bottas a 3.), utóbbiak pedig a bokszutcából rajtolva vágtak át a mezőnyön, Daniel Ricciardo negyedik, Sebastian Vettel pedig a vezess.hu tudósítása szerint a nyolcadik helyen ért be.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.