Visszavágtak a Pápának

A kosárlabda NB I/B. megyei rangadóján a veszprémiek bizonyították nagyobb tudásukat.
 
 

Visszavágtak a Pápának

A kosárlabda NB I/B. megyei rangadóján a veszprémiek bizonyították nagyobb tudásukat.
 
 
 
 
 

Visszavágtak a Pápának

A kosárlabda NB I/B. megyei rangadóján a veszprémiek bizonyították nagyobb tudásukat.

Az ősz folyamán egyszer már összemérte erejét a megye két NB I/B-s férfi kosárlabda csapata. Ősszel a pápaiak a Hepp ferenc kupában némi meglepetésre legyőzték a megyeszékhely csapatát, így aztán a péntek esti (bajnoki pontokért zajló) összecsapáson az egyetemisták a visszavágásra készültek.

A hazaiak – mondjuk úgy: megszokott – keretéből némi meglepetésre hárman is kimaradtak: Kelemen, Czakó és Sipos helyett Nagy és Szeifert melegített a társakkal, ráadásul Petőfi-edzőnek ilyenformán nem kellett azon törni a fejét, hogy kit hagyjon ki a tizenhármas „vázából”. [/ [p]Az elején felváltva találtak be a felek, a pápaiak szokás szerint a hórihorgas Keresztes dupláival tartották a lépést, aki akkortájt mindkét palánk alatt kihasználta a magassági fölényét, 6:8. Kisvártatva a bakonyiak védekezése feljavult, agresszívebb lett, az ellenfél centere pedig mind kevesebb levegőhöz jutott, miközben Nagy Róbert hatalmas szívvel tette a dolgát: jól dobott és remekül mozgatta a csapatát, 12:8. Novák két triplájával megléptek az egyetemisták (18:8), majd a játékrész végéig a társai további három hárompontost süllyesztettek el a rivális gyűrűjében. A nagyszünetben ezért 53:27 szerepelt a jegyzőkönyvban!

A következő ciklus alacsonyabb fordulatszámon folytatódott, a pontgyártás nem ment úgy (36:20), mint korábban. Ám a vendéglátók szakvezetője a tekintélyes előny birtokában így is bátran forgathatta a gárdáját. Egy időkérés után a formába lendült, összesen tíz lepattanóig jutott Takács vezérletével aztán újra ráléptek a "pedálra". Továbbra is jó százalékkal céloztak a palánkszaggató zsákolásokat is bemutató Farkas Attiláék, s mert a vetélytárs pontatlanul iparkodott – néha alig tudtak egymáshoz passzolni –, a különbség egyre tekintélyesebb lett, 43:21. A nagyszünetben végül 53:27 szerepelt a jegyzőkönyvben!

A fordulást követően a két "nagyágyú", Vertetics és Kámán már a kispadot koptatta, nem volt szükség a tudásukra, lévén, a fiatalok éltek a felkínált lehetőséggel, 60:29. Időnként macska-egér harc folyt a pályán, Kováts Viktorék magabiztosan tartották [p]előnyüket, 66:31. Később az óriási differencia kicsit megnyugtatta a hazaiakat, így hátul szellősebbek lettek, aminek következtében Keresztes ismét elkezdte termelni a pontokat, 68:37. A koncentráció hiányával magyarázható, hogy a vendégek ekkor egy időre húsz ponton belülre jöttek.

A záró periódus elejét (72:48 után) újra megnyomták az egyetemisták, közben Farkas egy hatalmas zsákolással megint tapsra ragadtatta a nézőket, 78:50. A folytatásban azért Kutasi Gergelyék is jelezték, hogy nem rossz csapat az övék, más kérdés, hogy ezen a találkozón esélyük sem volt a sikerre: legfeljebb a hátrányukon tudtak faragni, 81:61. A végén két Kováts-tripla következett, így a hazaiak a klub honlapjának tudósítása szerint alaposan visszavágtak a pápaiaknak a Hepp-kupa harmadik fordulójában elszenvedett vereségért.[/p]

Jegyzőkönyv. HOYA-Pannon Egyetem – Motax-Concordia KC Pápa 93:71 (31:10, 22:17, 19:21, 21:23). Veszprém, 350 néző. V.: Válé, Sentényi, Vida. HOYA PEV: Vertetics 2, Nagy R. 10, Novák B. 8/6, Kámán 7, Farkas 28/3. Csere: Takács 18/6, Kováts 9/9, Novák P. 3/3, Gáll 4/3, Oltárczy 4/3, Nagy G., Szeifert. Edző: Petőfi Áron. Pápa: Kutasi 11/3, Horváth 10/6, Hadnagy 2, Henrik 6, Keresztes 21. Csere: Szanati 8, Perák 6, Ács, Vajda B. 7/3, Perger, Hole. Edző: Vajda József.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.