Fociháború: a Jobbikban ciki lett fideszesekkel mutatkozni

Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő, aki a közelmúltban váratlanul nem utazott el a parlamenti csapattal Törökországba.
 
 

Fociháború: a Jobbikban ciki lett fideszesekkel mutatkozni

Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő, aki a közelmúltban váratlanul nem utazott el a parlamenti csapattal Törökországba.
 
 
 
 
 

Fociháború: a Jobbikban ciki lett fideszesekkel mutatkozni

Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő, aki a közelmúltban váratlanul nem utazott el a parlamenti csapattal Törökországba.

Az Országgyűlés labdarúgó válogatottjának tagja Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő, aki a közelmúltban váratlanul nem utazott el a csapattal Törökországba. A Fideszben az terjedt el, hogy a képviselőt a Jobbik tiltotta el a fideszesektől, amin persze a kormánypártiak kiakadtak.

- Volt, aki odajött hozzám megkérdezni a parlamentben kormánypárti képviselők közül, hogy mi van velem, eltiltottak tőlük – válaszolta lapunknak Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője arra a kérdésünkre, hogy mi is valójában a Fidesz-Jobbik fociháború háttere.

A történet egy tavalyi magyar-angol meccsig nyúlik vissza. A két parlament válogatottja Felcsúton, a Puskás Stadionban mérte össze erejét. A meccs után Budapesten az Országgyűlésben Kövér László házelnök, a parlamenti válogatott hátvédje adott fogadást, de a magyar csapat egy órával hamarabb ért vissza a fővárosba.

A magyar képviselők közül a várakozási idő alatt többen beültek egy pubba, így Mirkóczki is. Nem sokra rá egy internetes portálon megjelent egy fotó, ahogy Mirkóczki és Papcsák Ferenc fideszes képviselő együtt kávézgat, amiből a Jobbikban botrány lett. A frakcióelnökségen szóba is került az ügy, ahol fény derült a helyzet körülményeire.

- Biztosan nem fogok horgászni a fideszesekkel, mert nem vágyom a barátságukra, de a parlamenti válogatottság nemzeti ügynek tűnik. Ilyen sporteseményen szerintem nem ciki részt venni – folytatta Mirkóczki, akitől úgy tudjuk, hogy komoly vita bontakozott ki arról a frakcióelnökségben, hogy lehet-e a kompromittálódott és vállalhatatlan fideszesekkel még ilyen körülmények között is együtt mutatkozni, illetve, kormánypártiakból álló válogatottban játszani.

Az országgyűlési válogatott ugyanis ma inkább Fidesz-válogatottnak tekinthető. LMP-s és MSZP-s nincs a csapatban. Mirkócki, aki eleddig csak egyetlen, a felcsúti meccsen játszott, úgy emlékszik vissza, hogy rajta és Gyüre Csaba, szintén jobbikos képviselőn kívül az ellenzék részéről nem volt más a csapatban.

Ilyen előzmény után derült ki, hogy Mirkóczki váratlanul nem ment el februárban a parlamenti csapattal Törökörszágba, ami miatt a Fideszben az terjedt el, hogy a szóvivőt letiltották, nemhogy a kormánypártiakkal való együtt mutatkozásról, hanem még a válogatottban való közös szereplésről. Egy, a Fidesz frakcióban fontos szerepet betöltő képviselő azt mondta az atv.hu-nak, hogy köreikben kiakadtak ezen a lépésen, mondván, hogy – idézzük – „mit képzelnek ezek a nácik.”

Érdekes, hogy korábban nem lehetett hallani arról, hogy a Fideszben bárki is ilyen élesen fogalmazzon a Jobbikról, még forrásunk sem használta soha ezt a kifejezést a radikális pártra, de ez a „Mirkóczki-kitiltás” valamiért elevenükbe hatolt, elborultak ettől, és több fideszes politikust vérig sértődött.

Miközben Mirkócki azt mondta nekünk, hogy nem volt eltiltva, hanem ebben az időben volt a frakciónak szezonnyitó ülése Tapolcán, ezért egész egyszerűen nem volt ideje a török-magyar meccsre.

Egyébként úgy tudni az ATV.hu cikke szerint, hogy a Jobbikban tényleg nem örülnek, ha a „hiteltelen és kompromittálódott” fideszes politikusokkal mutatkoznak együtt a párt arcai. Úgy tűnt számunkra, hogy van is erről szóbeli direktíva, ami az országgyűlési válogatottra is vonatkozhat.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.