Ezüstérmes a Veszprém a BL-ben!

A sorozat gólkirálya a magyar csapat szerb átlövője, Momir Ilic lett 114 találattal.
 
 

Ezüstérmes a Veszprém a BL-ben!

A sorozat gólkirálya a magyar csapat szerb átlövője, Momir Ilic lett 114 találattal.
 
 
 
 
 

Ezüstérmes a Veszprém a BL-ben!

A sorozat gólkirálya a magyar csapat szerb átlövője, Momir Ilic lett 114 találattal.

A második helyen végzett az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a kölni négyes döntő vasárnapi fináléjában 28:23-ra kikapott a spanyol Barcelonától.

A katalán együttes remekül védekezett, és már a szünetben 14:10-re vezetett. Ezúttal elmaradt a Kiel elleni szombati elődöntő remek játéka. A folytatásban is csak felvillanásai voltak a fokozatosan fáradó magyar bajnoknak, amely egyszer még feljött 19:17-re, de nem bírta a hajrát. A Barcelona kilencedik alkalommal győzött a BL-ben, illetve a jogelőd BEK-ben. Magyar részről változatlanul az 1982-es Budapesti Honvéd az egyetlen győztese a legrangosabb sorozatnak.

Tavaly is találkozott a két csapat Kölnben, a zárónapon, de akkor a harmadik hely volt a tét, és a katalánok vitatható körülmények között nyertek 26:25-re. Kieséses rendszerben, illetve helyosztókon eddig kivétel nélkül a spanyolok bizonyultak jobbnak.

A Final Four 2010 óta íródó történetében egészen mostanáig csak német és spanyol csapatok jutottak a döntőbe, ezt a sorozatot szakította meg a Kiel szombati legyőzésével a Veszprém.

A fináléban egyébként Alilovic eleinte ott folytatta, ahol az elődöntőben abbahagyta: bravúros védéssel kezdte a döntőt, majd a gólkirályjelölt Ilic meglőtte a Veszprém történelmi, 400. gólját a Barcelona ellen. Az első öt perc kőkemény védekezése után elkezdtek potyogni a gólok, ebben inkább a katalánok jeleskedtek, két eladott labda után 4:2-re megléptek a 8. percben. A Veszprém az ex-barcelonás Nagy révén tartotta a lépést. Következett egy "ideges" szakasz, Nagyot, Morrost és Terzicet is kiállították.

Ebből 7:5-ös vezetéssel jött ki a Barcelona, és a bizonytalan támadások miatt időt kért a magyar bajnok. Ilic mértani pontosságú bombája kevés volt, mert változatlanul remekül zárt a spanyol fal. A katalánok jól mozgatták meg a veszprémi védőket, és a balszélső Sigurdsson sokszor sikerült ziccerbe hozni.

A 21. percben 9:6 volt az állás, amikor jó védekezésből két indításgólt lőtt a Veszprém. Az öröm azonban csak átmeneti volt, ugyanis a szünet előtti hajrában parádézott a Barcelona, és négygólos előnyre tett szert.

A fordulást követően Rutenkát a cserepadról (!) állították ki, ám az emberelőnyben nem sikerült csökkentenie a hátrányt a bakonyiaknak. Sőt, Sulicot is kiküldték a szigorú román bírók. Míg Saric ziccereket fogott, a másik kapuban Mikler nem sokszor találkozott a labdával. A 36. percben 17:12-re vezetett a Barcelona, ekkor jöttek a veszprémi cserék.

Gördülékenyebb lett a magyar bajnok játéka, és a 43. percben 19:17-et mutatott az eredményjelző. Nagy ebben a szakaszban is igazi vezér volt, Alilovic pedig sorra védte a lövéseket. Újabb emberelőnyben lehetett volna csökkenteni a különbséget, ám a játékvezetők sorozatban háromszor elvették a labdát a támadó Veszprémtől. Hatalmas fütty fogadta az ítéleteket.

Minden erejét mozgósította a magyar együttes, amely az utolsó tíz percet 22:18-as hátrányból kezdte. A fáradtság azonban kiütközött, és a hajrában az MTI tudósítása szerint már nem volt esély a feltámadásra.

Ezzel együtt a Veszprém parádésan szerepelt az idényben, és minden dicséretet megérdemel. Sikerült megnyernie a magyar szuperkupát, később pedig a regionális SEHA Ligát, a Magyar Kupát és a magyar bajnokságot, így négy trófeát is begyűjtött a BL-ezüstérem mellett.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, döntő: Barcelona (spanyol) - MKB-MVM Veszprém 28:23 (14:10). Köln, Lanxess Aréna, 20 ezer néző. V.: Dinu, Din (románok). Gólszerzők: Karabatic 6, Sigurdsson 6/1, Tomas 5, Entrerrios 4, Gurbindo 3, Nöddesbo 3, Sarmiento 1, illetve Nagy 8, Ilic 5/1, Gulyás 2, Sulic 2, Marguc 2, Nilsson 2, Iváncsik 1, Lékai 1.

Korábban a 3. helyért: Kielce (lengyel) - THW Kiel (német) 28:26 (12:12).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.