Nehéz időszak után jöhet a feltámadás...

Burcsa és Casoni távozott a Videotontól, Kovács Zoltán és Pető Tamás kapott bizalmat.
 
 

Nehéz időszak után jöhet a feltámadás...

Burcsa és Casoni távozott a Videotontól, Kovács Zoltán és Pető Tamás kapott bizalmat.
 
 
 
 
 

Nehéz időszak után jöhet a feltámadás...

Burcsa és Casoni távozott a Videotontól, Kovács Zoltán és Pető Tamás kapott bizalmat.

Garancsi Itsván, a Videoton labdarúgó csapatának tulajdonosa nem apró farigcsálással, hanem nagy baltával fejezte le klubját a Vasas elleni újabb bajnoki zakó (2:1) után. Két nap alatt felmondott Burcsa Győző sportigazgatónak és az általa hozott francia vezetőedzőnek, Bernard Casoninak. A Videoton sportszakmai kérdéseinek irányítását egyúttal Kovács Zoltánra bízta, míg ideiglenesen az eddigi másodedzővel, Pető Tamással utazott a csapat szerdán az Európa-liga 4. selejtezőkörének első felvonására.

A csapat szerda este edzett egy könnyedet a csütörtöki találkozó előtt a Lech Poznan pazar, 43 090 néző befogadására képes stadionjában.

Pető Tamás (egykori veszprémi élvonalbeli játékos) miután felkérték, hogy ideiglenesen vállalja el a vezetőedzői posztot, egy percig sem gondolkodott a válaszon:

- Szeretnék segíteni a klubnak, a csapatnak és természetesen személyesen is egy óriási lehetőség ez nekem. A legfontosabb az volt az elmúlt napokban, hogy a játékosok fejében rendet tegyünk. Két hónapja bajnokságot nyertek ezek a srácok, őket ünnepelte az egész város, nem felejtettek el futballozni, most is ők a legjobbak, de ebben nekik is újra hinniük kell. Sok időnk nem volt, de azt hiszem, sikerült őket a helyes vágányra visszaállítani gondolkodásban - fogalmazott Pető a vidi.hu oldalon.

A poznani (csötörtök esti) mérkőzéssel kapcsolatban annyit biztosan ígért, hogy a játékosok felszabadultan fognak játszani csütörtökön.

- Csodát semmiképp nem szeretnék. Abban viszont biztos vagyok, hogy olyan csapatot láthat a közönség a Lech Poznan ellen, amelyik megszakad a sikerért. Semmivel sem vagyunk gyengébbek a Lechnél, ugyanakkor egy nagy feladat előtt állunk és ezt mindenki tudja a csapatnál. Elszántságot láttam az arcokon az elmúlt napokban, úgy gondolom, mindenki bizonyítani akar magának, a szurkolóknak és egész Magyarországnak - érvelt a Sport24.hu cikke szerint a sebtében megbízott 41 éves edző, aki a hollandiai NAC Breadában hat évig volt profi labdarúgó.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.