Negyedszázadot ünnepeltek

A Petőfi Kör hagyományait követik a jeruzsálemhegyiek.
 
 

Negyedszázadot ünnepeltek

A Petőfi Kör hagyományait követik a jeruzsálemhegyiek.
 
 
 
 
 

Negyedszázadot ünnepeltek

A Petőfi Kör hagyományait követik a jeruzsálemhegyiek.

Alapításának huszonötödik éve alkalmából könyv jelent meg a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör életéről, amelyet a héten mutattak be. A Horváth Éva által szerkesztett kiadvány részletesen beszámol az annak idején 124 taggal megalakult civil szervezet vállalt céljairól, mozgalmas életéről. Az azóta Pro Urbe és Pro Civitate díjjal is kitüntetett társaság az 1895-ben alapított egykori Jeruzsálemhegyi Petőfi Kör szellemiségének folytatója, a városrész és tágabb környezetének kíván alkalma(ka)t biztosítani tartalmas közösségi életre.

A jubíleum alkalmából a Veszprémi Vár Szent Mihály-székesegyházában ünnepi zászlószentelésre került sor, amelynek során Felker Zsolt az esemény jelentőségéről beszélt, majd dr. Csonka Ildikó zászlóanya - a baráti kör egyik alapítója - kötötte fel azt a szalagot, amelyen „A barátság nem azért van, hogy valamit kapjunk, hanem hogy lehetőségünk legyen adni” felírat szerepel.

A székesegyházat zsúfolásig megtöltő hallgatóság ezt követően átvonult a Hangvillába, ahol a megjelentek először meghallgatták Heiter Sándornak, a baráti kör elnökének ünnepi, az eltelt negyedszázadot összefoglaló beszédét, majd egyperces néma felállással adóztak a párizsi merényletek áldozatai előtt. Ezt követően Porga Gyula, a megyeszékhely polgármestere is méltatta ezt eltelt 25 év eredményes munkáját.

Mindezek után Rábai Balázs - Veszprémből elszármazott tévés személyiség - tolmácsolta Dióssy Lászlónak, a város egyik korábbi polgármeterének az üdvözletét.

A megemlékezés során Heiter Sándor és Tatai Lajos alelnök azokat szólította színpadra, akiknek a személye valamilyen módon kapcsolódott a Petőfi Körhöz. Így nagy taps fogadta Kocka Lászlónét, Sárdi Ferencnét, Vass Andrásnét és Korpáczi Józsefnét is.

Az ünnepi megemlékezés látványos gálával ért véget, amelynek során a Dal-Ma Musical és Zenés Színpad, valamint a Szilágyi Tánccsoport bemutatóit tekinthették meg a megjelentek.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.