Más súlycsoportban voltak

Hatodik fellépésüket is hozták a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai az NB I/B Nyugati-csoportjában.
 
 

Más súlycsoportban voltak

Hatodik fellépésüket is hozták a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai az NB I/B Nyugati-csoportjában.
 
 
 
 
 

Más súlycsoportban voltak

Hatodik fellépésüket is hozták a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai az NB I/B Nyugati-csoportjában.

A felek hibákkal és pontatlanságokkal vezették fel a párharcot, az elején kevés jel utalt arra, hogy az esélyesebb hazaiak hovatovább az első negyedben pontot tesznek a lényeges kérdésekre. Ahogy ígérték, komolyan vették a találkozót, s tudásbeli fölényüket kihasználva öt perc alatt tekintélyes előnyre tettek szert, 11:0. A bakonyiak önbizalomtól duzzadva szigorúan védekeztek és remekül dobtak, 28:8. Az elbizonytalanított, alacsonyabb súlycsoportot képviselő ellenfél később – némi túlzással – az életben maradásért küzdött. Pedig a hazaiak koncentrációja akkor már messze volt a tökéletestől. A nem túl izgalmas összecsapáson mindazonáltal Körtélyesi Gergely és Kámán Tamás volt az éllovas két kulcsembere, ha ők kemény és gyors ritmusra váltottak, óriási különbség mutatkozott az együttesek között. Félidőben már 53:23 volt az állás.

Miként arra számítani lehetett, a tökéletes első félidő után előbb egy, majd két fokozattal kapcsolt lejjebb a labda- és lepattanó-szerzésben is domináló listavezető, s ez nagyban rányomta bélyegét a „csata” későbbi alakulására. Ám még így is nőtt a riválisok közötti differencia, iskolajáték zajlott a parketten, 68:30. A záró felvonásban nem a megbeszéltek szerint teljesítettek a bakonyiak, akiknek valamelyest megtört a lendületük, 72:41. A felzárkózott fehérváriak ugyanakkor köszönték szépen, hogy nem végezték ki őket, s a klub honlapjának tudósítása szerint "csak” huszonhárom ponttal lettek verve.

Jegyzőkönyv. HOYA-PEV – Alba Fehérvár-DKKA 84:61 (28:8, 25:15, 19:12, 12:26). Veszprém, 200 néző. V.: Horváth, Török, Benedek. HOYA-PEV: Vertetics 2, Novák, Kámán 23/12, Körtélyesi 20, Takács 6. Csere: Blaskovits 11, Simon 3, Sipos 7/3, Kováts, Herbel, Oltárczy 10/6, Szeifert 2. Edző: Mérész Csaba. Fehérvár: Molnár 2, Brbaklic 13, Markovic 26/6, Czirbus, Lévi 4. Csere: Nyulász 7, Orczy 5, Adegbite 4. Edző: Blahó Barnabás.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.