Boldog új évet kívántak

Győzelemmel zárta az esztendőt a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárcsapata az NB I/B. nyugati-csoportjában.
 
 

Boldog új évet kívántak

Győzelemmel zárta az esztendőt a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárcsapata az NB I/B. nyugati-csoportjában.
 
 
 
 
 

Boldog új évet kívántak

Győzelemmel zárta az esztendőt a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárcsapata az NB I/B. nyugati-csoportjában.

Mivel kéttucatnyi sportbarát kísérte el a veszprémi gárdát, jó hangulatban és kisebb hangpárbajjal kezdődött az összecsapás, aminek szurkolói vetélkedését végül fölényesen nyerték meg a „lármásabb” vendégek.

Körtélyesiék szereztek vezetést, ám labdaszerzéseik és látványos akcióik dacára a hazaiak akkor még egyenlítettek, 5:5. Verteticsék a folytatásban jobban felszívták magukat: nagy energiákat mozgósítva levegőhöz sem engedték jutni Puszta Dávidot, aki ősszel soraikat erősítette, míg most a pápaiak vezéralakja, 5:9. Pompásan védekeztek az egyetemisták, mindig közbenyúlt náluk egy kéz, mint ígérték: az agresszív hátsó alakzatuk alapot teremtett a jó eredményhez, 7:17. A hazaiak szakvezetője szinte toporzékolt, de kisvártatva megnyugodhatott, mert az addig féken tartott övéi magukhoz tértek és egészen közel lopóztak a pontatlanná vált, elől kicsit lezserebb éllovashoz, 15:17. Vertetics később is árnyékként követte a sokáig gólnélküli Pusztát, aki dobóhelyzetbe is alig került, majd sajnos megsérült, 17:24. A liga egyik legjobban védekező csapata taktikusan és fegyelmezetten játszott, de a képzeletbeli karosszékében nem dőlhetett hátra, mert a másik oldal nem adta olcsón a bőrét, 20:26. Idővel tízpontos előnyt harcoltak ki a veszprémiek, akik ha meglódultak, szabályos eszközökkel alig lehetett feltartóztatni őket, 24:34. Kevés hiba tarkította a produkciójukat, ami előfordult, az főként a szívósan küzdő, de látványos szabálytalanságokat vétő rivális felállt falával szemben történt, 29:35. A vendégeket az első félidőben a Vertetics, Kámán Tamás és Körtélyesi tengely repítette, a trió a pontok háromnegyedét szerezte.

A nagyszünet után a több lepattanót szedett hazaiak ráijesztettek a kisebb hullámvölgybe került bakonyiakra (35:38), akik hamarosan megnyugodtak és az utasításokat betartva elkapták a fonalat, 35:45. Továbbra is kellemetlen stílusban védekeztek, Takács általában jól fogta – a végül tizenkét lepattanóig jutott – Keresztest, aminek következtében újabb labdákra tettek szert, s azokat Novákék pontokra váltották, 40:53. A vendégek a saját kosárlabdájukat játszották, így Mérész-edző megengedhette, hogy Kámán és Vertetics jó darabig a kispadon pihenjen, 45:55. A vetélytárs ugyanakkor nem tudott élni a lehetőséggel, „csak” Németh szórta a hármasokat. Tízpontos vendégvezetéssel indult az utolsó negyed, majd az előny még megnyugtatóbb lett, lévén, a Veszprém fegyelmezetten és nagy szívvel iparkodott, 46:59. A következő percekben kicsit lazítottak a vendégek, az irányzékuk elállítódott: megremegtek a kezek – kiváltképp a büntetődobásoknál (55:63), aztán Kámán a csata hátralévő részében megmutatta, hogy miért tartják őt a másodosztály legjobb spílerének. A lefújás pillanataiban a klub honlapjának tudósítása szerint joggal zúgott a vendégdrukkerektől a „Szép volt, fiúk!” rigmus.

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B. nyugati-csoport, 9. forduló: Concordia Motax KC Pápa – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 60:72 (17-: Pápa, 200 néző. V.: Horváth, Sabáli, Benedek. Concordia Motax KC: Szanati 7, Puszta 2, Németh 20/15, Henrik 5, Keresztes 14. Csere: Ács 7, Kutasi 1, Vajda B. 2, Hole, Horváth 2. Edző: Vajda József. Veszprém: Vertetics 9/3, Novák 9, Kámán 27/6, Körtélyesi 13/6, Takács 7/3. Csere: Simon 2, Sipos 2, Blaskovits 3/3, Oltárczy. Edző: Mérész Csaba.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.