Év eleji formát mutattak a kosarasok

Nyert, de a siker aligha kerül be a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém históriáskönyvének legszebb fejezetei közé...
 
 

Év eleji formát mutattak a kosarasok

Nyert, de a siker aligha kerül be a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém históriáskönyvének legszebb fejezetei közé...
 
 
 
 
 

Év eleji formát mutattak a kosarasok

Nyert, de a siker aligha kerül be a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém históriáskönyvének legszebb fejezetei közé...

A kosárlabda NB I/B. nyugati-csoportjának tizedik fordulójában mindenki kötelezőnek tartotta, biztosra vette Vertetics Ádámék sikerét. Az esélytelenebb, de lelkesebb ellenfél a párharc elején azonban nem tűnt megilletődöttnek: játékosai bátran „tettek-vettek”, s némi meglepetésre vezettek is, 4:5. A vendéglátók Takács és – a hamarosan kétszázadik szezonbeli pontját felírató – Kámán villanásaival fordítottak (8:5), ám már akkor látszott: a karácsonyi-szilveszteri szünet nem tett jót az év végén jó formát mutató bakonyiaknak. Ezzel együtt egy rövid időre rákapcsoltak: fegyelmezett támadójátékot és agresszív harcmodort bemutatva komolyabb előnybe kerültek, 19:10. Csakhogy a negyed hátralévő részében a védekezés nem volt az igazi, és a megingásokat a fiatal mecsekaljaiak kihasználták, 21:15.

Oltárczy pompás átadásával és a rasta-hajától nemrég „megszabadult”, labdákat is szerzett Körtélyesi látványos zsákolásával folytatódott a mérkőzés, de ez is csak néhány percre hozta lázba az egyetemistákat, 34:25. Mérész-edző hiába forgatta a pályán lévő ötösét, túlzottan sokat a cserék sem tettek hozzá a langyos találkozó összképéhez, 39:31. Az éllovas bárhogy, bármivel próbálkozott, a teljesítménye annak ellenére nem tudott felpörögni, hogy időnként könnyedén szereztek pontokat, viszont a másodosztályban szenzációsnak tartott hátsó alakzatuk néha átjáróházhoz hasonlított, 51:41. Más kérdés, hogy az irányítást így is kézben tartották – köszönhetően annak is, hogy sokkal több lepattanót szedtek, mint a pécsiek.

Az első félidőben még csak a fejüket csóválták a helyi hívek, akik fordulás után már többször bosszankodtak is, hiszen a dobószázalékok nem javultak. A vetélytárs úgy gondolta, hogy a csata ne váljon formalitássá: egyik pillanatról a másikra Novákék nyakán lihegtek, ráadásul szemre is tetszetős akciókkal jelentkeztek, 53:48. Mivel a hazaiak tudták: nem ronthatnak, meg kell nyerniük a derbit, begörcsöltek, képtelenek voltak a saját kosárlabdájukat játszani. Talán ezért büntetőket és ziccereket hagytak ki, 53:51. Később a magához képest bizonytalan Kámán megrázta magát, de a főszereplő aztán is – a tizenegy lepattanóig és hat gólpasszig jutott – Körtélyesi volt, 57:51.

A záró tíz percben sem volt igazi összhang a listavezető "spílerei" között. Sok volt a labdaeladás, a kapkodás és a pontatlanság, amit a koncentráció hiányával lehetett magyarázni, 64:56. Az alacsony színvonalú bajnoki hátralévő részében a felek felváltva találtak be, állandósult a tíz pont körüli különbség, 75:68.

A veszprémiek összességében nem tudták megvalósítani, amit előzetesen elterveztek. A jó játékkal adósak maradtak, ezért a szurkolók ezúttal „csak” a két pontnak örülhettek.

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B.: HOYA-Pannon Egyetem VKK – Pécsi VSK-Kronosz Kiadó 77:69 (25:21, 26:20, 11:10, 15:18). Veszprém, 200 néző. V.: Török, Németh, Esztergályos. HOYA PEV: Vertetics 4, Novák 8 (3), Kámán 19 (6), Körtélyesi 25 (6), Takács 14. Csere: Sipos 4, Oltárczy 3 (3), Kováts, Blaskovits, Kovács, Májer. Edző: Mérész Csaba. Az ellefél legjobb dobói: Demeter, Antoni 12-12, Sértő, Krnjajski 10-10, Laska 9.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.