Látványos meccsen méltó helytállás

A sport nagyszerű reklámja volt a futsal élvonal dunántúli rangadója.
 
 

Látványos meccsen méltó helytállás

A sport nagyszerű reklámja volt a futsal élvonal dunántúli rangadója.
 
 
 
 
 

Látványos meccsen méltó helytállás

A sport nagyszerű reklámja volt a futsal élvonal dunántúli rangadója.

Nagyszerű hangulatban kezdődött a futsal NB I. tizenharmadik fordulójának rangadója. A tévé által (későbbi időpontban) közvetített összecsapás előtt Mészáros Jánost, a hazaiak szakvezetőjét fia születése alkalmából köszöntötték a megjelentek, s a kezdőrúgást Gulyás Péter, az MVM Veszprém kézilabdacsapatának sokszoros válogatott szélsője végezte el. A másik oldalon azért lehet majd (ilyen szempontból) emlékezetes a rangadó, mert a győrieknél ezúttal lépett utoljára pályára a Kazahsztánba, a BL-győztes ottani bajnokhoz igazolt magyar futsal-ikon, Dróth Zoltán.

A pillanatnyi erőviszonyoknak megfelelően kezdődött a derbi: először a kapufa még mentett, de nem sokkal utána már egy újabb kontrát követően megszerezte a vezetést a bajnok, 0:1. Mintegy öt perc telt el, s ügyes összjáték után Bognár révén egyenlített a bakonyi gárda, 1:1. Változatos, élénk volt a küzdelem (szépen gyarapodtak a jegyzett szabálytalanságok), majd újabb zöld-fehér gól (1:2) jelezte, hogy a vendégek játékoskerete igen bőséges... A szünet előtt piros lapot "érő" büntetőből Dróth lőhetett. Sárdi elsőre még hárított, de a kipattanó labdát a sokszoros válogatott már a hálóba vágta, 1:3. A szünet előtti percben Tar egy kapuelőtti kavarodásnál látványos, vetődéses ollózással szépített, 2:3.

Szünet után sem csökkent az iram és a színvonal. A kapuk gyakran kerültek veszélybe, a nézők élvezték a játékot. Mindkét oldalon született egy-egy gól (Drahovsky, illetve Boromisza G.), s így maradt az egygólos Rába-parti vezetés, 3:4. Ezt követően megszületett a második veszprémi piroslapos kiállítás (Sárdi a mezőnyben kézzel avatkozott közbe), s ezt követően Dróth révén azonnal büntettek a vendégek, 3:5. Az utolsó öt percben kapus nélkül rohamozott az FCV, de egy elveszített labda után a Harnich a félpályát átívelve beállította a végeredményt, 3:6.

Jegyzőkönyv. Futsal NB I, 13. forduló: 1. FCV – Rába ETO 3:6 (2:3). Veszprém, 1200 néző. V.: Solymosi (Futó, Gál). FCV: Sárdi – Bognár, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Schmidmajer (kapus), Finta, Boromisza D., Tar, Püspök, Németh,. Edző: Madarász János. Győr: Matkovics – Lódi, Juanra, Drahovsky, Dróth. Csere: Constantino, Amrani, Seidler, Harnisch, Solano, Sahó, Jakatics, Tóth Gy. Edző: Jordi Illa Solé.

Gólszerzők: Bognár (9.), Tar (19.), Boromisza G. (36.), ill. Lódi (3.), Harnisch (16., 39.), Dróth (17., 38.), Drahovsky (33.).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.