Jöhet a final four!

A döntetlen is elég volt a Veszprémnek.
 
 

Jöhet a final four!

A döntetlen is elég volt a Veszprémnek.
 
 
 
 
 

Jöhet a final four!

A döntetlen is elég volt a Veszprémnek.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján az MVM Veszprém 30:30-as döntetlent játszott a Vardar Szkopjével, így sorozatban harmadszor jutott be a kölni négyes döntőbe.

A háromgólos előny tudatában sem nyugodhatott meg a Veszprém, nagyon kemény mérkőzésre volt kilátás a Vardar Szkopje ellen, hiszen a final fourba kerülés volt a tét. Ennek megfelelően a vendégek be is kezdtek, állva hagyták a veszprémieket, Timur Dibirov vezérletével már a nyolcadik percben háromgólos előnyben volt a macedón együttes.

A többgólos hátrány a veszprémiek szempontjából állandósulni látszott, a kiállításokat igen-igen bőkezűen osztogatták a játékvezetők: Jorge Maquedát például kétszer is kiszórták, de a magyar bajnoknál Nagy László, Mirsad Terzic és Schuch Timuzsin is kapott két percet az első félidőben. Ugyanígy a hetesekkel: Momir Ilics és Gasper Marguc jól lőtte a büntetőket, az akcióknál viszont Sterbik Árpád nagy bravúrokat mutatott be.

A félidő hajrájára összekapta magát a Veszprém: Marguc hetesből hozta közelebb a magyar csapatot, majd Nagy László akcióból volt eredményes, így a szünetben két góllal vezetett a Vardar. Vagy ha úgy tetszik: kétgólos hátrányban volt a házigazda, amely összesítésben továbbjutásra állt a szünetben (12:14).

A fordulás után nagyon jól kezdett a Veszprém, Lékai Máté és Palmarsson is remekelt, így hat perc elteltével máris egyenlített a házigazda. Sőt a Veszprém magához ragadta a kezdeményezést, és állandósította vezetését. Alilovic rendkívül fontos védésekkel járult hozzá a hazaiak jó teljesítményéhez, a félidő közepén Nagy László volt a Veszprém vezére.

A félidő második felében nagyon szorongatott a Vardar, sőt fordítani is tudott a nagyon keményen, néhol durván védekező szkopjei együttes. A hajrában azonban Momir Ilics megrázta magát, a szerb átlövő mindenhonnan a hálóba talált, erre pedig nem volt ellenszere a Vardarnak. Még a parádés védéseket bemutató Sterbik sem tudott mihez kezdeni a szerb átlövővel, aki az utolsó három percben három góllal járult hozzá a döntetlenhez, 30:30

Összesítésben így az NSO tudósítása szerint a Veszprém három góllal legyőzte a Vardart és sorozatban harmadszor készülhet a kölni final fourra.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 2. mérkőzés: MVM VKC – Vardar Szkopje (macedon) 30:30 (12:14). Veszprém, 5 ezer néző. V.: Sondors, Licis (lettek). MVM KKC: Alilovics – Marguc 4 (4), Nagy L. 7, Sulics 2, Palmarsson 2, Ilics 9 (2), Ugalde 1. Csere: Schuch, Terzics, Sliskovics, Iváncsik 1, Lékai 4, Nilsson, Gulyás. Edző: Javier Sabaté. Szkopje: Sterbik – Brumen 2, Maqueda 1, Abutovics, Toskics 3, Csindrics 4, Gyibirov 3. Csere: Angelov (kapus), Gorbok 1, Marsenics, Sztojlov 1, Karacsics 3, Dujsebajev 5, Siskarjov 4, Manaszkov 3 (2). Edző: Raúl Gonzalez.

Az MVM Veszprém mellett a német THW Kiel, a francia PSG, valamint a lengyel Kielce várja az elődöntő keddi sorsolását.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.