Nem nyert Szegeden, mégis bajnok a Veszprém

A felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 26:26-os döntetlent játszott a MOL-Pick Szeged otthonában.
 
 

Nem nyert Szegeden, mégis bajnok a Veszprém

A felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 26:26-os döntetlent játszott a MOL-Pick Szeged otthonában.
 
 
 
 
 

Nem nyert Szegeden, mégis bajnok a Veszprém

A felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 26:26-os döntetlent játszott a MOL-Pick Szeged otthonában.

Az idén nem rendeztek klasszikus döntőt, hanem a felsőházi rájátszás keretében körmérkőzések után dőlt el az aranyérem sorsa. A záróforduló előtt a címvédő veszprémiek két ponttal vezettek az ősi rivális előtt, s a Szeged akkor lett volna 1996 és 2007 után ismét bajnok, ha legalább két góllal nyer.

A vendégeknél a sérült Chema Rodriguez nem vállalta a játékot, míg a hazaiaknál nem kevesebb mint 10 játékos most szerepelt utoljára szegedi színekben.

Kemény védekezéssel nyitott a Bajnokok Ligája egy hét múlva esedékes négyes döntőjére készülő Veszprém, és lépéselőnybe is került, sőt a 10. percben már 5:2-re vezetett. Dean Bombac még büntetőt is rontott, de lassan összeállt a Pick támadóalakzata, és a 19 percben 9:9-re egyenlített, igaz, fordítani nem tudott.

A szünet előtti hajrá megint a vendégeké volt, és a félidőt Renato Sulic szépségdíjas találata zárta. A beállós a kapunak háttal, estében lőtte be a labdát a kapus lábai között a hálóba.

A második félidőben próbálta fokozni az iramot a házigazda, ám a jól védekező rivális tartotta előnyét, sőt egyes szakaszokban növelte is a különbséget, volt 20:14 is a 38. percben. Minden energiáját mozgósította a Szeged, és amikor 21:18-ra feljött, időt kért a címvédő.

Az utolsó tíz percre is maradtak izgalmak, miután 23:21-re felzárkózott a Tisza-parti együttes. A vendégek hétméterest rontottak, ezután időt kért az ellenfél, és hat perccel a vége előtt lehozta a kapusát, hogy eggyel több emberrel támadhasson. Balogh Zsolt hétméteresét Mirko Alilovic kivédte, és ez demoralizáló volt. Piotr Wyszomirski viszont két fontos hárításával erőt adott a Szegednek, így az 58. percben 25:24 lett az állás. A Veszprém lassan szőtte támadásait, játszott az idővel.

Az utolsó percet három góllal kellett volna megnyernie a Szegednek, amely egyenlített (25:25), de többre nem futotta. Időt kért a címvédő, majd Momir Ilic betalált, eldöntve ezzel a bajnoki címet, mert utána már csak egy újabb egyenlítésre futotta a Szegednek az utolsó másodpercekben.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda NB I, rájátszás az 1-6. helyért, 10. (utolsó) forduló: Mol-Pick Szeged – MVM Veszprém 26:26 (12:16). Szeged, 3500 néző. V.: Herczeg, Südi. Szeged: Sierra – Parrondo 1, Balogh 5, Zubai 3, Bombac 7 (1), Ilyés 1, Kallman 3. Csere: Wyszomirski (kapus), Thiagus Petrus, Blazevic 1, Ancsin 1, Robledo 1, Prodanovic 1, Vranjes 2, Curuvija, Mindegia. Edző: Juan Carlos Pastor. Veszprém: Alilovic – Marguc 2 (1), Palmarsson 4, Nagy L. 2, Schuch, Terzic, Ugalde 5. Csere: Nilsson 1, Ilic 8 (3), Iváncsik G., Sulic 1, Zeitz, Gulyás 2, Lékai, Sliskovic 1.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.