Az első győzelem helyett egy megmentett pont...

Drámai körülmények között ért véget a találkozó...
 
 

Az első győzelem helyett egy megmentett pont...

Drámai körülmények között ért véget a találkozó...
 
 
 
 
 

Az első győzelem helyett egy megmentett pont...

Drámai körülmények között ért véget a találkozó...

Nem kis feladat várt a veszprémi futsalosokra: a sport több szép sikert elért egyik hazai reprezentánsa érkezett a Március 15-e úti csarnokba, ahol ráadásul a helyiek (különböző okok miatt) nélkülözni kényszerültek Tatait, Gulyást, Lászlót, valamint Vas Ádámot. Helyükre Madarász János a legutóbbi "hiányzót", Boromisza Dánielt, valamint a fiatalok közül Erdősit és Sándort küld(het)te pályára.

A bakonyiak a dobogóra hajtó ellenféllel szemben a felsőházi rájátszásban az első győzelmüket szerették volna elérni...

Ugyan az előzetes latolgatásoknak megfelelően a vendégek kezdeményeztek többet, de nagyon sokáig úgy tűnt, hogy nem sikerül feltörniük a bakonyi védelmet. A szünet előtt bő egy perccel Sárdi nagy védése után Szabó elé pattant a labda, aki megszerezte a vezetést, 0:1.

Szünet után alaposan felpörögtek az események. Igaz, gól jó negyed órán át továbbra sem esett, azonban látnivaló, kapufa és helyzet (kihagyott vendég büntető!) bőven volt. Ekkor a Veszprém (ekkor még vesztére) lehozta kapusát, de a taktikai húzás nem jött be, s az ellenfél az eladott labdával betalált az üres kapuba, 0:2. A folytatás pillanatkkal később már sokkal sikeresebb volt: Boromisza G. előbb szépített, majd Tar távoli lövéssel egyenlített, 2:2!

Közel sem ez volt a végkifejlet! Ettől kezdve a vendégek kockáztattak kapus nélkül, s Tar öngóljával az utolsó (40.) percben ismét "megugrottak": 2:3! Hallatlan izgalmak közepette a végső sípszó előtt tizedmásodpercekkel a vége előtt Püspök elérte az egy pontot érő találatot, 3:3!

Jegyzőkönyv. Futsal NB I. felsőházi rájátszás, 6. forduló: 1. FC Veszprém – Berettyóújfalu MVFC 3:3 (0:1). Veszprém, 300 néző. V.: Czene-Joó (Zihonyi, Leél-Őssy). Veszprém: Sárdi – Németh P., Boromisza G., Tar, Püspök. Csere: Schmidmajer (kapus), Finta, Gunther, Bognár, Boromisza D., Sándor, Erdősi. Vezetőedző: Madarász János. Berettyóújfalu: Tihanyi – Komáromi, Szabó P., Rábl, Dávid. Csere: László (kapus), Klochko, Harmati, Trencsényi, Stanic, Mezei. Vezetőedző: Turzó József.

Gólszerzők: Boromisza G. (36.), Tar (37.), Püspök (40.), ill. Szabó P. (19., 36.), Tar (40. – öngól).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.