Sorozatban másodszor játszhat kézilabda BL-döntőt a Veszprém

A sírból hozta vissza a meccset, majd a hosszabbításban már gálázott a magyar bajnok.
 
 

Sorozatban másodszor játszhat kézilabda BL-döntőt a Veszprém

A sírból hozta vissza a meccset, majd a hosszabbításban már gálázott a magyar bajnok.
 
 
 
 
 

Sorozatban másodszor játszhat kézilabda BL-döntőt a Veszprém

A sírból hozta vissza a meccset, majd a hosszabbításban már gálázott a magyar bajnok.

Xavier Sabaté Christian Zeitzot nem nevezte a férfi kézilabda Final Four elődöntő mérkőzésre, a túloldalon a kartörést szenvedő Steffen Weinhold és a térdsérülésből lábadozó René Toft Hansen hiányzott. Az első gólt a Veszprém szerezte, de utána 3:1-re fordított a Kiel. Már az első percekben megmutatta igazi erősségét az ellenfél, Niklas Landin védéseire alapozva többször is átszaladt a magyar csapaton, és a hetedik percben már három találattal vezetett. Innen kezdte meg a felzárkózást a Sabaté-együttes, és Momir Ilics hatalmas bombájával össze is jött az egyenlítés, 5:5.

Egyáltalán nem úgy tűnt, hogy masszív fölényben lennének a németek a lelátón, a nézőtér szinte minden pontján feltűntek piros mezes szurkolók. A játékosok meghálálták a biztatást, és átvették a vezetést. Ezután sorra kapták a kétperces büntetéseket a veszprémiek (Schuch Timuzsin a 18. percben már a másodikat), de így sem tudott meglépni a Kiel.

Felváltva vezettek a csapatok, majd a hajrához érve a németek tudtak meglépni kettővel. Sabaté cserélt, érkezett támadásban Chema Rodríguez és Ivan Sliskovic, majd a legrosszabbkor adtuk vissza a labdát a Kielnek. A magukat egyre inkább belehergelő hazaiak ugyanis még egyszer be tudtak találni, és 15:12-re vezettek a szünetben.

Mikler Roland állt be a veszprémi kapuba a második félidőre, és a feljavuló védekezést kihasználva egy 5:0-s sorozattal 17:15-re fordított a csapat. Gíslason időt kért, miközben a sáljaikat rázva tomboltak a magyar szurkolók.

Mint ahogy Schuch is diadalittasan üvöltött egy újabb jó védekezés után. Az öröm nem tartott sokáig, mert elég volt pár kimaradt támadás, hogy újra egál legyen az eredmény. Landin hetest és ziccert is fogott ebben az időszakban. Minden akciónál óriási küzdelem zajlott a pályán, Ilics törte meg a négyperces gólcsendet, ezzel került újra előnybe a Veszprém, 21:20.

Amely akár kettő is lehetett volna, de kétszer sem tudott élni az eséllyel a magyar együttes. Így viszont Vujin bombája után 23:22 volt a Kielnek az utolsó öt percre fordulva. Az 59. percre is megmaradt a német vezetés, ráadásul támadhattak. Duvnjak gólja után nagyon nehéz helyzetbe került a Veszprém, de megmentette a meccset. Sabaté időkérését követően Nagy László szépített. Gíslason is időt kért, majd Mikler védett kettőt, a túloldalon pedig Marguc lőtte be a jobb szélről, kiharcolva a hosszabbítást, 25:25.

Az első öt perc végén Sliskovic keze egymás után kétszer is elsült, így kétgólos előnybe került a Veszprém. A folytatásban Marguc ziccere még kimaradt, de Ugalde már nem hibázott. A Kiel teljesen elfogyott támadásban, Ugalde lőtt két gólt indulásból, ezzel már négy volt a különbség két perccel a vége előtt. Innen már nem volt visszaút a Kielnek, a Veszprém 31:28-ra nyert.

2015 után sorozatban másodszor játszhat BL-döntőt a Veszprém, az ellenfele az NSO tudósítása szerint a Talant Dujsebajev irányította Kielce lesz.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő: MVM Veszprém - HW Kiel (német) 31:28 (12:15, 25:25) – hosszabbítás után. Köln, 20 000 néző. V.: Togstad, Kristiansen (norvégok). Veszprém: Alilovic – Marguc 6, Nagy L. 3, Pálmarsson 4, Nilsson, Ilics 8, Ugalde 4. Csere: Mikler (kapus), Sulic 1, Schuch, Sliskovic 2, Gulyás, Terzic, Chema Rodríguez 1, Iváncsik G. 2. Edző: Xavier Sabaté. Kiel: Landin – Ekberg 5, Canellas, Wiencek 5, Brozovic, Duvnjak 7, Klein 1. Csere: Vujin 8, Dissinger 2, Mamelund, Jaanimaa. Edző: Alfred Gíslason.

A másik elődöntőben: Vive Tauron Kielce (lengyel) – PSG (francia) 28:26 (16:16). Gólszerzők: M. Jurecki 5, Lijewski, Reichmann, Strlek, Zorman 4-4, Aguinagalde 3, Cupic 2, Bielecki, Jachlewski 1-1, ill. Hansen 10, Onufrijenko 5, Abalo 3, Honrubia, N. Karabatic 2-2, L. Karabatic, Möllgaard, Narcisse, Vori.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.