Kálomista igazgató, Sabaté edző marad Veszprémben

Az egykori játékos, Eklemovocs Nikola sportigazgatóként segíti a klub munkáját.
 
 

Kálomista igazgató, Sabaté edző marad Veszprémben

Az egykori játékos, Eklemovocs Nikola sportigazgatóként segíti a klub munkáját.
 
 
 
 
 

Kálomista igazgató, Sabaté edző marad Veszprémben

Az egykori játékos, Eklemovocs Nikola sportigazgatóként segíti a klub munkáját.

„A Veszprém Handball Zrt. igazgatósága június 15-i ülésén megtárgyalta Kálomista Gábor vezérigazgató lemondását, melyet 2016. május 29-én, Kölnben nyújtott be. Az igazgatóság a lemondást nem fogadta el” – olvasható a veszprémi klub hivatalos honlapján csütörtök délután megjelent közleményében.

Az igazgatóság szerint Kálomista Gábor elmúlt évtizedben végzett munkája nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy a Veszprém kézilabdacsapata a tekintélyes magyar élmezőnyből a világ élmezőnyébe kerüljön. Csak az elmúlt néhány év sikerei (magyar bajnokságok, kupagyőzelmek, SEHA Liga, Bajnokok Ligája Final Four, Super Globe döntő) azt bizonyítják, hogy Kálomista Gábor munkájára alapvető szüksége van a veszprémi csapatnak.

A Veszprém Handball Zrt. Eklemovics Nikolát nevezte ki a társaság sportigazgatójának.

„Az egykori klasszis kézilabdázó feladatkörébe tartozik a felnőtt csapat szakmai munkájának felügyelete, tovább az utánpótlás korosztályok szakmai munkájának felügyelete is. A sportigazgató feladata – többek között – a Társaság menedzsmentjének döntés előkészítése, másrészt a csapatok szakmai munkájának elősegítése is”- áll a csütörtökön kiadott hivatalos közleményben.

Eddig a Zrt. nem rendelkezett sportigazgatói státusszal, de állásfoglalása szerint a társaság ezzel is elő kívánja segíteni a csapat minél sikeresebb működését, és egy minden tekintetben professzionális szakmai háttér megteremtését, amely segíti az edzői kar, a játékosok és az utánpótlás korosztályok szakmai munkáját is.

A sportigazgatói megbízást indokolja az is - áll az m4sport.hu információja szerint a közleményben -, hogy a következő szezon minden eddiginél nagyobb terhet ró a Telekom-Veszprémre, miután a felnőtt csapat résztvevője lesz az NB I teljes sorozatának - azaz nem csak a rájátszásra csatlakozik be -, a SEHA Ligának és a Bajnokok Ligája versenysorozatának is. Mindemellett várhatóan a klub fogja adni a legtöbb játékost abba a válogatottba, amely 2017 januárjában részt vesz a franciaországi világbajnokságon.

A Veszprém továbbra is számít Javier Sabaté munkájára, így annak ellenére, hogy a csapat elbukta a Bajnokok Ligája döntőjét, a spanyol szakember marad a magyar bajnok edzője.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.