Három párt közösen indított kampányt

Az otthonmaradással „Orbán Viktor ellen lehet szavazni”.
 
 

Három párt közösen indított kampányt

Az otthonmaradással „Orbán Viktor ellen lehet szavazni”.
 
 
 
 
 

Három párt közösen indított kampányt

Az otthonmaradással „Orbán Viktor ellen lehet szavazni”.

Az Együtt – A Korszakváltók Pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) és a Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusai arra kérik a választókat, hogy október 2-án minél többen maradjanak otthon, így jelezve, hogy a referendumon „Orbán Viktor ellen lehet szavazni”. Véleményük szerint aki otthon marad, a kormány és a miniszterelnök ellen szavaz.

Vasárnapi budapesti sajtótájékoztatójukon az Együtt elnöke emlékeztetett arra, hogy a három párt a Bokros Lajos vezette MoMa felkérésére közösen indított kampányt, és közös óriásplakátokat készítenek.

Szigetvári Viktor azt mondta, meggyőződésük, hogy a Fidesz és Orbán Viktor miniszterelnök „minden gátlását levetve, a mi pénzünket ellopva hazudik” Európáról, a menedékkérőkről és arról, hogyan lehet biztonságot és együttműködést teremteni Magyarországon, illetve a kontinensen. A politikus úgy fogalmazott: azért hazudnak, mert „minden pénzt hazavisznek” és eközben „néphülyítéssel, félelemkeltéssel” próbálják meg félrevezetni az embereket.

- A bezárkózás, a nacionalizmus, a gyűlöletkeltés, a romák megtévesztése, az önkormányzati alkalmazottak megfélemlítése nem válasz – folytatta. A három párt közös plakátjára utalva, amelyen a „Hülye kérdésre ez a válasz!” felirat alatt a jobb keze középső ujját felmutató nő és férfi látható, azt mondta, a válasz a távolmaradás, az „hogy beintünk ennek a kormánynak, egyenes, józan beszéddel”.

Tordai Bence, a PM szóvivője kijelentette: a kormányzati kampány „hazug hergelés”. A szóvivő szerint Orbán Viktor hazudik, amikor meghamisítja a pozsonyi EU-csúcs zárónyilatkozatában foglaltakat, a Fidesz pedig hazudik, amikor úgy tesz, mintha hirtelen fontossá váltak volna számára olyan társadalmi csoportok, mint a szegénységben élők és a romák.

- A három párt azt gondolja, hogy az európai közösséget nem az elzárkózó, egymással versengő nacionalizmus teszi erőssé, hanem az, ha „egyszerre fejlesztjük a magyar és az európai identitásunkat” – mondta.

Pusztai Erzsébet, a MoMa alelnöke szerint az elmúlt hónapokban egyre több ember veszi észre a „gátlástalan harácsolást”, ahogy azt is, hogy a kormánynak nincsenek megoldásai a mindennapi élet fontos problémáira.

- Az elégedetlenség parazsát Orbánék most gyújtogatással igyekeznek eltüntetni, tűzvészt rendeznek ebben az országban – foglalta össze véleményüket.

A MoMa alelnöke az MNO cikke szerint felháborítónak nevezte, hogy a keresztény Európa védelméről beszélnek, miközben a kereszténység valamennyi alapértékét „naponta sárba tapossák”. A politikus, aki szerint a népszavazás semmi másról nem szól, csak arról, hogy Orbán Viktor megőrizhesse hatalmát. Bejelentette: jövő vasárnap a MoMa nagygyűlést szervez a Kossuth térre.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.