Az utolsó percben bukta el a győzelmet a Veszprém

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a Telekom Veszprém 24:24-es döntetlenre végzett a Flensburg otthonában.
 
 

Az utolsó percben bukta el a győzelmet a Veszprém

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a Telekom Veszprém 24:24-es döntetlenre végzett a Flensburg otthonában.
 
 
 
 
 

Az utolsó percben bukta el a győzelmet a Veszprém

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a Telekom Veszprém 24:24-es döntetlenre végzett a Flensburg otthonában.

Jó tíz perc kellett az első gól után a Veszprémnek, hogy felvegye a ritmust: Nagy László vezető találatát követően sorra jöttek a Flensburg-találatok, a 12. percben azonban Andreas Nilsson egyenlíteni tudott. Sőt, három perccel később Cristian Ugalde révén a vezetést is megszerezte a magyar bajnok. A 20. minutumban Renato Sulic szerencsés góljával már kettő volt közte.

A kétgólos előny állandósulni látszott, amihez kellett a Veszprém remek védekezése, valamint hogy a kapuban kezdő Mikler Roland két hetest is megfogott. Kentin Mahé öt gólig jutott az első harminc percben, nem találta az ellenszert a magyar csapat a francia válogatott játékosra. Momir Ilics hetesgóljára Toft Hansen gyönyörű akciógóllal felelt, a szünetben három fával ment a Veszprém, 10:13.

A fordulás után nagyon belekezdett a Veszprém: Mikler remekül védett, Nagy László, Marguc és Ilics is szórták a gólokat, így tíz perc elteltével már hat volt a magyar bajnok előnye. Ezután azonban mintha megtorpant volna, Thomas Mogensen pedig kihasználta ezt – néhány perc leforgása alatt ötször is betalált. Rendkívül izgalmas hajrának néztünk elébe.

Az utolsó két percnek úgy vágtak neki a csapatok, hogy egy gól volt a különbség. Pálmarsson ekkor rendkívül fontosnak tűnő találatot szerzett, két védőt is megvert és a kapu közepébe bombázott. Az igazi dráma azonban az utolsó percben jött. Heinl hozta közelebb a Flensburgot, ráadásul Ugaldét kiállították, így a Veszprém emberhátrányban fejezte be a meccset. Fél perc volt hátra, a Veszprém támadott egygólos előnyben – mégsem sikerült kihúzni a végéig kapott gól nélkül. Elveszítette a labdát a Sabaté-csapat, a Flensburg pedig góllal büntetett, így az NSO tudósítása szerint döntetlennel zárult a találkozó, 24:24.

Xavier Sabaté értékelése a mérkőzés után: – Büszke vagyok a játékosaimra, gondjaink dacára jól játszottak. Néhány poszton csupán egy játékosunk volt, Pálmarsson pedig úgy lépett pályára, hogy szinte nem is edzett előtte. Az első félidőben jól védekeztünk, Mikler pedig fantasztikusan védett. A másodikban kissé elfogyott az erőnk, szomorú vagyok, hogy a végén nem sikerült nyernünk, de örülök, hogy a négyes döntőbe jutás egyik nagy esélyesénél jól játszottunk.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda BL, A-csoport, 1. Forduló: Flensburg Handevitt (német) – Telekom Veszprém 24:24 (10:13). Flensburg, 5000 néző. V: Eliasson, Palsson (izlandiak). Handevitt: Möller – Karlsson, Glandorf 5, Mogensen 4, Wanne 1, Mahé 9 (3), Jakobsson. Csere: M. Andersson, Heinl 1, Zachariassen, H. Toft Hansen 2, Gottfridsson 1, Djordjics, Radivojevics 1, Horvat. Edző: Ljubomir Vranjes. Telekom: Mikler – Marguc 2, Nagy L. 6, Nilsson 1, PálmarssonÁL 3, Ilics 7 (4), Ugalde 2. Csere: Gulyás, Schuch, Gajic, Kopljar 1, Ancsin, Terzic, Sulic 2. Edző: Xavier Sabaté.

Az eredmény alakulása. 9. perc: 3:1. 15. p.: 5:5. 17. p.: 6:7. 20. p.: 7:9. 29. p.: 9:13. 39. p.: 12:18. 46. p.: 16:18. 55. p.: 20:23. 60. p.: 23:24.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.