A sportág nagyszerű reklámja volt

Az utolsó pillanatokig nyílt volt a Rába-parti futsal rangadó sorsa.
 
 

A sportág nagyszerű reklámja volt

Az utolsó pillanatokig nyílt volt a Rába-parti futsal rangadó sorsa.
 
 
 
 
 

A sportág nagyszerű reklámja volt

Az utolsó pillanatokig nyílt volt a Rába-parti futsal rangadó sorsa.

A legutóbbi fordulóban alaposan (1:5!) megtorpant Rába otthonában egy fokozatosan javuló, az utóbbi időkben egészen jól szereplő Veszprém lépett pályára.

A futsal NB I. hetedik fordulójában a bajnoki lista éllovasainak küzdelmében óvatosan kezdtek az együttesek, majd negyedóra kellett az első (hazai) találathoz, de Boromisza G. egy percen belül egyenlített, 1:1. Már ekkor örömmel tapasztalták a bakonyiakat szép számmal elkísérő szurkolók, hogy kedvenceik egyenrangú ellenfelei a sokszoros bajnok Rába-parti zöld-fehéreknek. Kiegyenlített küzdelemben az első játékrész utolsó percében Gulyás még a vezetést is megszerezte, 1:2.

Fordulás után folytatódott a látványos, színvonalas, mondhatni közönségcsalogató küzdelem. Püspök találatával már kettő volt a vendégelőny (1:3), amikor Dávid - a helyiek szempontjából - szépített az eredmény állásán, 2:3. Ekkor még több mint tíz perc és hihetetlen izgalma, fordulatok egész sora várt a teremben (és a tévé képernyője!) előtt ülőkre. Leandrinho egyenlítése (3:3) után a Mészáros-legénység Püspök második találatával rögtön visszavette a vezetést, 3:4. Ekkor a vendéglátók edzője kapusukat lehozva, a mezőnyben emberelőnybe hozta csapatát. A kockázatos megoldás bejött, 4:4. Ha lehet, még fokozódtak az izgalmak. A befejezés előtti percben ismét kockáztatta a győriek, s - Tatai kihagyott nagy lehetősége után - a találkozó vége előtt 20 másodperccel a győztes Rába-gól is megszületett, 5:4.

A meccs után a veszprémi szurkolók hosszasan ünnepelték a nagyszerűen helytálló játékososaikat.

Jegyzőkönyv. Futsal NB I, 7. forduló: Rába ETO – 1. FC Veszprém 5:4 (1:2). Győr, 500 néző. V.: Kovács G. (Vass, Wittner). Rába: Matkovics – Moura, Drahovsky, Dávid, Leandrinho. Csere: Jaison, Harnisch, Vas, Bognár B., Tama, Fülöp, Sáhó. Edző: Marcos Angulo. Veszprém: Sárdi – Bognár P., Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Finta, Füzy, Püspök, Tar, Hoffer, Erdősi. Edző: Madarász János.

Gólszerzők: Harnisch (13), Dávid (28.), Leandrinho (32.), Drahovsky (35.), Moura (40.), ill. Boromisza G. (14.), Gulyás (20.), Püspök (24., 33.).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.