Engedélyhez kötik...

Letiltott egészségügyi nyilatkozatok?
 
 

Engedélyhez kötik...

Letiltott egészségügyi nyilatkozatok?
 
 
 
 
 

Engedélyhez kötik...

Letiltott egészségügyi nyilatkozatok?

A továbbiakban nem nyilatkozhatnak az újságíróknak az ország kórházainak igazgatói, hacsak a fenntartó, az Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) engedélyt nem ad rá, valamint a kórházi alkalmazottak is bajba kerülhetnek, amennyiben beszélnek a sajtó képviselőivel – tudta meg a Magyar Nemzet. Forrásaink szerint az igazgatókat levélben értesítették arról, a továbbiakban nem adhatnak információt a sajtónak.

Ez eléggé nehéz helyzetbe sodorja a hazai médiumok munkatársait, amit kiválóan mutat az alábbi eset: a tegnapi napon szerettünk volna tudósítani a Heim Pál Gyermekkórház Mikulás-ünnepségéről. Ám – ahogy azt két órával az ünnepség előtt telefonon közölte a kórház – az intézmény igazgatója csak akkor tájékoztathatott volna minket a beteg gyerekeknek rendezett műsorról, ha ezt az ÁEEK engedélyezi. Levélben fordultunk Bene Zsolt kommunikációs vezetőhöz, aki úgy reagált megkeresésünkre, hogy az interjú elkészítésére jelenleg nincs mód, kéri ennek tudomásulvételét. Közben a kórház munkatársa jelezte azt is: engedély nélkül a szülőkkel, gyerekekkel sem beszélhetünk. A kérdés már csak annyi, ha egy Mikulás-műsorról szóló interjúra sem ad engedélyt az állami fenntartó, mi lesz a továbbiakban az ennél súlyosabb, egészségügyet érintő ügyek tekintetében.

Az MTI valószínűleg kapott engedélyt az egészségügyi ellátóközponttól, ők ugyanis megírták: Mága Zoltán hegedűművész több mint háromszáz ajándékcsomagot adott át a betegeknek a kórházban. A hegedűművész Mikulás-figurás csokoládéval, mogyoróval, mandarinnal megrakott csomagokkal, plüssállatokkal érkezett a gyermekkórház karácsonyi ünnepségére. Mága Zoltán az eseményen bejelentette azt is, hogy a Hangok és Harangok című klasszikus zenei fesztiválsorozatának bevételéből a Heim Pál Gyermekkórház számára egy több millió forintos életmentő orvosi műszert ad át még a karácsonyi ünnepek előtti napokban.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.