"Sokkoló, tragikus"

A miniszter távozását követelik a PISA-eredmények után.
 
 

"Sokkoló, tragikus"

A miniszter távozását követelik a PISA-eredmények után.
 
 
 
 
 

"Sokkoló, tragikus"

A miniszter távozását követelik a PISA-eredmények után.

Nagyon rossz eredményt értek el a magyar diákok a 2015-ös PISA-felmérésen, nemcsak hogy az OECD-átlag alatt végeztek a magyar diákok, de még a saját korábbi eredményeiket is alulmúlták. Nem mellesleg az is kiderült, hogy minden eddiginél jobban számít a családi háttér. Az oktatásért felelős államtitkár illetve az Oktatási Hivatal próbálja magyarázni a számokat, a többi között azzal, hogy a korábban bevezetett alaptanterv hatása még nem érvényesül, illetve más tesztek nem lettek olyan rosszak.

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke sokkolónak és tragédiának tartja a magyar diákokra vonatkozó adatokat, ezért szerinte Balog Zoltán miniszternek le kell mondania. Szerinte az eredmény a kormánypárt elbutított oktatáspolitikájának teljes csődje.

A jobbikos Dúró Dóra, a kulturális bizottság elnöke szerint is távoznia kell Balog Zoltánnak:

- A kormány sem szakmailag, sem politikailag, sem pénzügyileg nem becsüli meg az oktatási ágazatot - fogalmazott a HVG cikke szerint a politikus. Az eredmény az elmúlt hat év oktatáspolitikájának csődje. Szerinte alapvető változtatásokra van szükség, a többi között csökkenteni kell a tananyag mennyiségét.

Az LMP elfogadhatatlannak tartja a közoktatás "totális államosításának" előkészítetlenségét, ezért azt kéri a kormánytól, "forduljon vissza ebből a zsákutcából". Ikotity István szerint a problémákat a PISA-eredmények is jelzik, ő is a felelős távozását követelte.

A DK-s Niedermüller Péter szerint Orbán Viktor miniszterelnök is felelős a magyar diákok rossz eredményeiért.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.