Megszilárdították a dobogós helyüket

Visszavágott a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a törökbálinti fiaskóért a férfi kosárlabda NB I/B-ben.
 
 

Megszilárdították a dobogós helyüket

Visszavágott a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a törökbálinti fiaskóért a férfi kosárlabda NB I/B-ben.
 
 
 
 
 

Megszilárdították a dobogós helyüket

Visszavágott a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a törökbálinti fiaskóért a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

Pontatlanságok és kimaradt helyzetek vezették fel az alapszakasz második félidejének nyitányát; az első találatra másfél percet kellett várni, aztán a csapatok lassan felvették az "üzemi hőfokot", 6:3. A hazaiak védekezésére nem lehetett panasz, az agilitásuknak köszönhetően kicsit megléptek, de a szintén felsőházi rájátszásra aspiráló vendégek tanújelét adták, hogy nincsenek éppenséggel rossz formában, 8:8. A folytatásban is keményen tartották magukat: a helyi hívek már három-négy pontos előnynek is örültek, lévén, roppant nehéz volt megtalálni a törökbálintiak játékának ellenszerét, 14:11. A felek fej-fej mellett haladtak, a bakonyiaknál mindenki próbált valamit beletenni a közösbe – Jilling László például egy hajszálpontos triplát –, az ellenfél ezzel szemben az ex-veszprémi Szabó Tibor magassági fölényére alapozott, 18:15.

A hórihorgas center zsákolásával indult a második negyed, vagyis ott folytatta, ahol abbahagyta: a palánkok alatt sokáig tarthatatlannak bizonyult. Mérész-edző idővel szerepet adott a cseréknek is, viszont a tanítványai nem, vagy helyesebben nehezen tudtak érvényesülni. Az MTK-nak akkortájt mindenre volt válasza, 22:19. Novákék hiába loptak hihetetlen ügyességgel labdákat, a másik oldalon Jakabék is sok kapacitással és szenvedéllyel pattogtattak, 24:24. A veszprémiek nem voltak az igaziak, néha hibák akadályozták a gördülékeny támadásvezetéseket. A rivális vissza is vette a vezetést. A szigorú védekezésnek tudható be, hogy a játék nem volt folyamatos: a sípmesterek egyre-másra ítélték a büntetőket, szerencsére azokat Körtélyesiék valamivel biztosabb kézzel értékesítették, 31:27. A pályán minden pontért ádáz küzdelem zajlott, a kombinatívabb mieink ugyan jobban céloztak a mezőnyből, de mert az MTK hatékonyabban szedte a lepattanókat, nem alakulhatott ki jelentősebb különbség, 37:33.

A fordulást követő pillanatokban Nebojsa Pavlovicék „állva hagyták” a vetélytársat, ami a szoros derbin azt eredményezte, hogy hatpontos differenciát harcoltak ki, 43:37. A szurkolók ugyanakkor nem örülhettek sokáig a vezetésnek, ugyanis a találkozón tizenöt támadó lepattanót gyűjtött vendégek folyton kapták a második esélyeket, amikkel egy ideig éltek is, 45:43. Elsősorban Helmeczi villanásainak volt tulajdonítható, hogy kisvártatva kialakult a mérkőzés addigi legnagyobb eltérése, 53:45. A mind pontosabb hazaiak a kiismerhetetlenül cselező – és gyönyörű „gólokat” jegyző – sportoló vezérletével hirtelen felőrölték az ellent. Ráleltek a megfelelő ritmusra, a precízebb teljesítménytől és a korábbinál is mozgékonyabb védekezéstől megremegett a hibázásra késztetett „emtékások” keze, 58:45. Ebben a periódusban szebbnél-szebb kosarakat szereztek.

A koncentráltabb Hegedűs Attiláék a záró felvonásban is nagy elánnal küzdöttek, 65:51. Úgy tűnt, hogy az extra produkciót nyújtó Horváth és társai csupán az eredmény után futnak, csakhogy a szívósságuk láttán nem szabadott őket lebecsülni, 65:56. Harcoltak becsülettel, de a „gürizésük” valahol Simonékat is doppingolta, akik állandósították a tíz pont körüli különbséget, 69:58. Három perccel a vége előtt alighanem Pavlovic hárompontosa rekesztette be a mindössze hat triplát hozott csatát, 74:60. Bár utána Horváth kétszer is betalált kintről, bárhogy is iparkodtak, a lepattanó-csatában alulmaradt hazaiak ennél jobban nem engedték őket kibontakozni, 74:68.

Mérész Csaba edző értékelése a klub honlapja szerint: - Egy nagyon jó, de ugyanakkor rendkívül nehéz rangadón vagyunk túl – megdolgoztunk a győzelemért. Az elején nem voltunk kellően figyelmesek, elől és hátul is akadtak hibáink. A végeredmény szempontjából a harmadik negyed volt a döntő. Köszönjük a közönségünk biztatását, örülünk, hogy fontos diadallal szolgáltuk ki őket.

Jegyzőkönyv. HOYA-PEV – MTK Törökbálint 77:69 (20:17, 19:20, 22:14, 16:18). Veszprém, 300 néző. Vezette: Tóth, Magyari, dr. Esztergályos. HOYA-PEV: Simon 6, Kálló 5/3, Helmeczi 12, Pavlovic 13/3, Körtélyesi 14. Csere: Novák 6, Kámán 4, Hegedűs 7, Jilling 10/3. Edző: Mérész Csaba. MTK: Horváth 26/6, Jakab 9/3, Mohay 4, Boinitzer 3, Szántó. Csere: Szabó 18, Bihari 9, Dobos, Bagi, Bognár, Nagy. Ező: Szarvas Gábor.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.