Három másodpercen múlt a siker

A Veszprém karnyújtásnyira állt a győzelemtől, a végén azonban egyenlített az Aramis a futsal NB I hétfői találkozóján.
 
 

Három másodpercen múlt a siker

A Veszprém karnyújtásnyira állt a győzelemtől, a végén azonban egyenlített az Aramis a futsal NB I hétfői találkozóján.
 
 
 
 
 

Három másodpercen múlt a siker

A Veszprém karnyújtásnyira állt a győzelemtől, a végén azonban egyenlített az Aramis a futsal NB I hétfői találkozóján.

Az első osztályú futsalbajnokság hétfői játéknapján a legutóbbi öt meccsén mindössze egy győzelmet arató Veszprém azt az Aramist fogadta, amely az utolsó öt találkozóján csak egyszer kapott ki. Remek bajnoki rajtjának köszönhetően mégis a bakonyi gárda várta előkelőbb helyről a találkozót – a huszonkét pontos negyedik az eddig húsz egységet gyűjtő ötödikkel csapott össze.

A mérkőzés előtt a megyei napilapnak, a Naplónak a napokban elhunyt egykori sportrovat vezetőjére, Flaskár Istvánra emlékeztek a megjelentek.

Hazai lehetőséggel kezdődött a találkozó, a folytatásban azonban magukhoz ragadták a kezdeményezést a budaörsiek. Schmidmajernek a 3. percben máris védeni kellett, aki Büki távoli lövését tolta ki. Nem sokkal később Hegedűs is bemutatott egy bravúrt, aki Tatai kapáslövését fogta meg. Egy perccel később ismét gólt lőhetett volna az 1. FCV házi gólkirálya, azonban néhány centivel lemaradt Püspök beadásáról.

A játékrész második felében a vendégek előtt adódtak nagyobb lehetőségek. Előbb Scmidmajer védett, majd Bognár tisztázott a gólvonal előtt. Lüktető, nagy iramú játékot láthatott a publikum, mindkét gárdának akadt lehetősége a gólszerzésre. Az első felvonás legnagyobb ziccere az Aramis előtt adódott, ám Schmidmajer parádés mozdulattal hárított.

Fordulás után egyre nagyobb nyomás alá helyzete ellenfelét a Madarász-csapat, amely újabb veszélyes helyzeteket dolgozott ki. Öt perc elteltével aztán megtört a jég: Füzy beadására jó ütemben érkezett Boromisza Dániel, aki közelről a hálóba juttatta a játékszert, 1:0.

A Veszprém a folytatásban is többet birtokolta a labdát, a budaörsiek kevés veszélyt jelentettek Schmidmajer kapujára. Tar megduplázhatta volna az övéi előnyét, a kapufa azonban kibabrált vele.

Öt perccel a vége előtt öt a négy elleni játékra váltott a Frank-csapat. Magabiztosan járatták körbe a labdát, de a veszprémiek hősiesen állták a sarat. Úgy tűnt, hogy sikerült itthon taratani mindhárom pontot, ám másképp alakult: három másodperccel a vége előtt ugyanis Bognár egalizált, 1:1.

Madarász János értékelése a klub honlapja szerint: – Felháborít, hogy a játékosiam csak lábbal játsszák azt a sportágat, a fejüket azonban nem akarják használni. Így pedig nem lehet sikert elérni. Az első tudatos támadásvariációból betaláltunk. Ma még lesz egy álmatlan éjszakám, de nincs több időnk szomorkodni, a szerdai kupameccset meg kell nyernünk.

Jegyzőkönyv. Futsal NB I, 14. forduló: 1. FC Veszprém–Aramis SE 1:1 (0:0). Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. V.: Gál, Török. Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tar, Püspök, Bognár P. Csere: Spandler (kapus), Hoffer, Petróczi, Gulyás, Boromisza D., Finta, Füzy. Edző: Madarász János. Aramis: Hegedűs – Sámson, Bognár B., Pál, Roni. Csere: Soós (kapus), Csopaki, Gál, Korozmán, Boznánszky, Szeghy, Büki, Mányi, Héger. Edző: Frank Tamás. Gólszerzők: Boromisza D. (26.), ill. Bognár B. (40.).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.