Nyílt levél a polgármesterhez...

A Cserháton a szemét helyzet nem változatlan, hanem egyre romlik!
 
 

Nyílt levél a polgármesterhez...

A Cserháton a szemét helyzet nem változatlan, hanem egyre romlik!
 
 
 
 
 

Nyílt levél a polgármesterhez...

A Cserháton a szemét helyzet nem változatlan, hanem egyre romlik!

A sajnálatos módon puritán címzés nem (csak) a Veszprém, Kossuth utca 21-es számú ház lakóinak, hanem a környékbelieknek és a balszerencséjükre errefelé közlekedő itteni és távolabbi lakóknak a véleményét is tükrözi. Évek óta megoldatlan ugyanis a megyeszékhely központjában lévő Cserhát lakótelep hulladékkezelése.

Magyarul: szemét a helyzet!

És hiába jelezték annakidején sokan, hogy ez így tarthatatlan. Az évtizedekkel korábban telepített gyér és gondozatlan növényzet csak ideig-óráig fedte el a fedezhetetlent. A hosszadalmas könyörgés hatására aztán született egy még bénább megoldás, amely egyre inkább rávilágít egy rendkívül szomorú tényre.

Hogy egy tehetetlen-koncepciótlan városvezetés és egy feldatára teljesen alkalmatlan önkormányzati képviselő kapott annak idején bizalmat!

A jelenlegi hulladéktárolási rendszer olyan tervezők-kivitelezők "alkotása", amely előre láthatóan bukásra volt ítélve. Nyitott, s ebből adódóan nem csupán a helyiek férnek hozzá, hanem minden éppen arra járó. Mi több: autók sokasága éppen azért parkol-lassít errefelé, hogy a feleslegessé vált hulladékaiktól gyorsan megszabaduljanak.

Amennyiben zárt tárolók épültek volna, abban az esetlen a lakók rendeltetésszerű használatra és - a belső térben - rendben tartásra lennének kötelezhetők. Mint a környéken sok más helyütt. Mert akkor az rész az ő felségterületük. De miután nyitott, ez a felület is közterületnek számít!

És akkor itt kinek is, melyik cégnek kell(ene) rendet tartania?

A vonatkozó egészségügyi miniszteri rendelet: 5.§ (1) "A gyűjtő edényzetet zárható helységben, vagy zárható tárolóban úgy kell elhelyezni, hogy ahhoz illetéktelen személyek és állatok ne férjenek hozzá."

A vonatkozó önkormányzati rendelet: "A társaházak által használt gyűjtő edényzet a VKSZ Zrt. tulajdona." Tehát a zárható (!) tárolásról és annak minden költségéről nem a társasházaknak, a lakosságnak, hanem a VKSZ Zrt.-nek kell gondoskodnia.

A jelek szerint azonban a városházán mindezekről megfeledkeznek, vagy rosszabb esetben "csak" figyelmen kívül hagyják.

Ezért azokat a tiszteletteljes kéréseket tolmácsoljuk a város vezetőjének:

1. Állítsanak a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. élére olyan vezetőt, aki érti a dolgát és tesz is a megoldás érdekében.

2. Amennyiben ez valamilyen okból lehetetlen, s a továbbiakban a helyzet változatlan marad, abban az esetben a következő helyhatósági választásokon - szintén alkalmatlannak ítélt képviselőtársával együtt - ne vállaljon ilyen jellegű feladatot. Szeretett (?) városa érdekében!

3. Adjanak helyet olyan személyeknek, akik a polgárokat képviselik. Ne nehezítsék a fidesz-kdnp amúgy is rohamosan gyengülő helyzetét...

Higgye el: maguknak és pártjaiknak is könnyebb lesz így. Hogy a környékbeli lakosságról már ne is beszéljünk!

Üdvözlettel: néhány rend- és tisztaságszerető lakos a környékből.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.