A szocialista párthoz nem jutott korrupciós pénz

Az MSZP frakciója formálisan döntött arról, hogy támogatja Majtényi László köztársasági elnökjelölését.
 
 

A szocialista párthoz nem jutott korrupciós pénz

Az MSZP frakciója formálisan döntött arról, hogy támogatja Majtényi László köztársasági elnökjelölését.
 
 
 
 
 

A szocialista párthoz nem jutott korrupciós pénz

Az MSZP frakciója formálisan döntött arról, hogy támogatja Majtényi László köztársasági elnökjelölését.

- Egy médiaszínjáték volt a gazdasági bizottság ülése, nincs olyan hatásköre a testületnek, hogy az OLAF-jelentéssel kapcsolatban vizsgálódjon – ezt Szakács László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a Fidesz általában arra hivatkozva utasítja el a különböző vizsgálóbizottságok felállítását, hogy folyamatban lévő ügyeket nem lehet vizsgálni.

A politikus elmondta: nem ez az egy OLAF-jelentés szól Magyarországról, ha valaki tényleg a korrupció elleni harcot tűzi ki célul, akkor az összes dokumentumot megismerhetővé kell tenni. Hozzátette: amikor ez a kormány korrupcióról beszél, akkor azért az embernek felfordul a gyomra, hiszen elég a letelepedési kötvényre gondolni, de ezt a történetet például nem vizsgálják.

- Az OLAF-nak van egy koordinációs irodája Magyarországon, de azt sem lehet tudni, hogy hol van, így azt sem lehet tudni, milyen jelentések vannak még Magyarországról – fogalmazott. Szakács László kijelentette: ha a 4-es metróval kapcsolatban valaki törvényt sértett, vele szemben el kell járni, a szocialista párthoz nem jutott korrupciós pénz. Az MSZP frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta: az utóbbi időben sokat cikkeztek a párt kasszájáról, nagy mínuszban van a költségvetés, az MSZP kasszájába nem került ebből a pénzből.

A politikus elmondta: a 4-es metróval kapcsolatos büntetőeljárást már egyszer megszüntették, most újra elindították, és fideszes képviselők kérdésekkel bombázzák Polt Pétert, hogy hol áll az ügy. Hozzátette: azt nem tudja, Horváth Csaba elmegy-e a bizottsági meghallgatásra.

A lehetséges baloldali összefogással kapcsolatban azt mondta: az MSZP érdeke volt az előválasztás, a Párbeszéd az interneten akarta az egészet megcsinálni, azt még nem lehet kijelenteni, hogy a Párbeszéd kihátrálása miatt nem lesz előválasztás.

- Mindig vannak rémhírek, annak sincs semmilyen alapja, hogy a DK és az MSZP leosztotta volna a budapesti választókerületeket egymás között – magyarázta az ATV cikke szerint. Szakács László arról is beszélt, hogy a párt frakciója formálisan döntött arról, hogy támogatja Majtényi László köztársasági elnökjelölését. A szocialista frakcióvezető-helyettes szerint be kell mutatni a választópolgároknak az alternatívát, hogy lássák az emberek, milyen alkotmányos demokráciát szeretnénk.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.