Nagy László megszerezte 100. gólját a szezonban

Kétség sem férhetett a Veszprém győzelméhez a Plock ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.
 
 

Nagy László megszerezte 100. gólját a szezonban

Kétség sem férhetett a Veszprém győzelméhez a Plock ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.
 
 
 
 
 

Nagy László megszerezte 100. gólját a szezonban

Kétség sem férhetett a Veszprém győzelméhez a Plock ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A Kiel elleni győzelem után felfokozott hangulatban várhatta a Wisla Plock elleni mérkőzést a Telekom Veszprém, amely több játékosát volt kénytelen nélkülözni. Ivan Sliskovic, Aron Pálmarsson és Renato Sulic sem volt bevethető a lengyel együttes ellen, amellyel ősszel döntetlent játszott (28:28) idegenben a magyar csapat.

Az első percekben Andreas Nilsson és Nagy László góljaival menetelt a Veszprém, állandósította is két-három gólos előnyét. A Plock azonban a félidő derekán felzárkózott, Xavi Sabaté pedig jó érzékkel cserélt kapust. Az Alilovicot váltó Mikler Roland védést védésre halmozott, az első tíz lövésből hatot megfogott, s erre támaszkodva meg tudott lépni a támadásban is hatékony Veszprém. Momir Ilics négy gólig jutott az első félidőben, Dragan Gajic szintén megszórta a Wislát a hajrában, így a szünetben néggyel vezetett a magyar bajnok, 18:14.

A fordulás után öt percig egyik fél sem tudott gólt dobni, a csöndet Gebala törte meg: a 212 cm-es óriás két védővel a nyakán lőtt a hálóba. Sőt, Zsitnyikov révén feljött kettőre a Plock, de nem sokáig örülhetett a lengyel csapat. Nagy László megszerezte 100. gólját a szezonban, majd Nilsson és Ilics is bevette a lengyel kaput, így gyorsan visszaállt a négygólos különbség. A félidő derekán bőkezűen osztogatták a litván játékvezetők a két perceket, jutott belőle többek között Blagotinseknek és Terzicnek is.

A játék képe azonban nem változott, továbbra is a vendégek szaladtak az eredmény után. Az 52. perc környékén azonban megtorpantak, ezt kihasználva mindkét veszprémi szélső betalált, Ugalde és Marguc is. Innen már nem volt visszaút a Plocknak, amely a becsületéért küzdött az utolsó minutumokban. Nilsson góljára az idén nyáron Szegedre igazoló Zsitnyikov felelt a végén, a Veszprém így hatgólos győzelmet aratott és újabb lépést tett a harmadik hely megszerzése felé, 31:25.

Xavier Sabaté értékelése az NSO tudósítása szerint: – Csapatom remek teljesítménnyel nyert. A Barcelona elleni vereség után jól és motiváltan játszott, ezért a Kielt is sikerült megverni idegenben. A Plockban Dmitrij Zsitnyikov kiemelkedő tudású játékos, akinek megállítása volt a fő feladatunk védekezésben. A belső embereink kiválóan teljesítettek, ezzel segítették Mikler Rolandot, aki szintén remekül játszott. Sok gyors indításos gólt tudtunk szerezni a jó védekezésnek köszönhetően. Látható, hogy a kevesebb utazás és mérkőzés jót tesz, többet tudnak pihenni a kulcsjátékosaink, például Nagy és Ilics.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A-csoport, 12. forduló: Telekom VKC - Orlen Wisla Plock (lengyel) 31:25 (18:14). Veszprém, 5000 néző. V.: Mazeika, Gatelis (litvánok). Telekom: Alilovic – Gajic 2, Nagy L. 6, Nilsson 5, Lékai 4, Ilics 7, Iváncsik G. 1. Csere: Mikler (kapus), Gulyás, Schuch, Ugalde 5, Marguc 1, Ch. Rodríguez, Terzic, Blagotinsek, Ligetvári. Edző: Xavier Sabaté. Plock: Corrales – Ghionea 1, Ivic 4 (1), M. Gebala 1, Pusica 2, Zsitnyikov 4, Mihic 1. Csere: Morawski (kapus), Daszek 3, Duarte 1, Racotea, Wisniewski 2, Rocha 1, Piechowski, T. Gebala 3, Tarabochia 2. Edző: Piotr Przybecki. Az eredmény alakulása. 5. perc: 2:3. 11. p.: 6:4. 27. p.: 17:12. 38. p.: 18:16. 27:22.

A hátralévő két fordulóban a Császár Gábort foglalkoztató Schaffhausennel és a közvetlen rivális Flensburggal találkozik a Veszprém – előbbivel idegenben, utóbbival odahaza. 

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.