A Veszprém legyőzte a Szegedet, de utóbbinál a lépéselőny

A kézilabda NB I. 21. fordulójában a Veszprém hazai környezetben mindössze két góllal (24:22) nyert a nagyot küzdő Szeged ellen.
 
 

A Veszprém legyőzte a Szegedet, de utóbbinál a lépéselőny

A kézilabda NB I. 21. fordulójában a Veszprém hazai környezetben mindössze két góllal (24:22) nyert a nagyot küzdő Szeged ellen.
 
 
 
 
 

A Veszprém legyőzte a Szegedet, de utóbbinál a lépéselőny

A kézilabda NB I. 21. fordulójában a Veszprém hazai környezetben mindössze két góllal (24:22) nyert a nagyot küzdő Szeged ellen.

A magyar bajnokság csúcsrangadóján a Telekom Veszprém a Szegedet fogadta, a tét pedig nem volt kicsi: a rájátszásban a pályaelőny megszerzése. Ősszel a Tisza-partiak három góllal nyertek odahaza, így a bakonyiaknak négygólos siker kellett a pályaelőnyhöz. A Szeged nem kezdte megilletődötten a találkozót, Balogh Zsolt góljaival tartotta a lépést. Az első félidő első fele a kapusokról szólt: Sierra és Mikler Roland is több bravúrt bemutatott, előbbi a játékrész derekán védéseivel meccsben tartotta gyakorlatilag a Szegedet. Egy közel tízperces, majd egy bő ötperces gólcsendet is produkált a Szeged, ami sokba került neki: a Veszprém előbb 7:3-ra, majd 12:6-ra meglépett. Lékai Máté és Renato Sulic is szórta a gólokat, Nagy László pedig ezúttal az előkészítésben jeleskedett, passzai élményszámba mentek. A hajrára aztán magára talált egy időkérés után Juan Carlos Pastor legénysége, Sostaric góljain elindulva felzárkózott négyre a Szeged a szünetre, 13:9.

A fordulás után láthatóan más mentalitásban jött ki a pályára a vendéggárda, a válogatott Bánhidi Bence ziccergóljaival hamar csökkenteni is tudta a különbséget. A veszprémiek támadójátéka akadozott, a Tisza-partiak pedig sorra lőtték a gólokat, többek között Sostaric is elkapta a fonalat. Nem csoda, hogy a játékrész derekán már csak egy gól volt a különbség, ehhez persze az is kellett, hogy Sierra fantasztikus védéseket mutasson be a szegedi kapuban. Sőt a 48. percben ki is egyenlített a Szeged, Balogh Zsolt hétméteresből vette be a hazaiak kapuját – Mirsad Terzic kiállítását követően. A Veszprém próbálta állandósítani előnyét, de a vendégek rendre ki tudtak egyenlíteni – a vezetést azonban nem tudták megszerezni egyszer sem. Skube pazar átlövésgólokkal vétette észre magát, a hajrára beálló Aron Pálmarsson mindig jókor volt jó helyen. Végül két góllal győzött a Veszprém (de ha az alapszakasz végén pontegyenlőség lesz a két csapat között, akkor a Szeged lesz a pályaválasztó a rájátszásban, hiszen a Tisza-partiak 26:23-ra nyertek odahaza), 24:22.

Carlos Pastor értékelése az NSO tudósítása szerint: – Mindkét csapatnak elismerés jár, az egyiknek az első félidőért, a másiknak a másodikért. Nagyon rosszul játszottunk az első játékrészben, ezért a szünetben meg kellett beszélnünk, hogyan tovább. A másodikban kezdtünk el igazán jól játszani, és versenyben maradtunk a veszprémiekkel. Sok játékosunk először jött Veszprémbe nyerni, és láthatta, ez itt nagyon nehéz. Az alapszakaszban járunk, és a végén még két meccs vár ránk a Veszprém ellen. Addig még hat további mérkőzés következik, mindet meg kell nyerni ahhoz, hogy elsők legyünk.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda NB I., alapszakasz, 2. forduló: Telekom Veszprém - MOL-PICK Szeged 24:22 (13:9). Veszprém, 5000 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. Telekom: Mikler – Marguc 3, Nagy L. 3, Lékai 3, Sulics 4, Ilics 3 (1), Ugalde 1. Csere: Alilovic (kapus), Gulyás, Schuch, Pálmarsson 3, Gajic 2 (2), Nilsson 2, Ch. Rodríguez, Terzic. Edző: Xavier Sabaté. Szeged: Sierra – Skube 2, Goncalves, Källman 3, Blazevic, Gaber, Gorbok 1. Cs: Obranovic 3, Bodó, Balogh 6 (3), Sostaric 3, Bánhidi 3, Buntic 1. Edző: Carlos Pastor. Az eredmény alakulása: 6. perc: 3:3. 15. p.: 7:3. 24. p.: 12:6. 36. p.: 15:13. 48. p.: 19:19. 54. p.: 22:21.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.