Leszólt az államtitkár...

...egy pisszenést se Mészáros lovardájáról!
 
 

Leszólt az államtitkár...

...egy pisszenést se Mészáros lovardájáról!
 
 
 
 
 

Leszólt az államtitkár...

...egy pisszenést se Mészáros lovardájáról!

Úgy tűnik, nem kritizálhatja retorziók nélkül a lovasszakember a Mészáros-cég által rosszul kivitelezett lovardát. Ugyanis letámadta Czerván György államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő a lovasszövetség egyik szakemberét, amiért egy tévéinterjúban kritizálni merte a Mészáros Lőrinc cége által kivitelezett szilvásváradi kormányberuházást – írja a HVG internetes kiadása.

A Hvg.hu megszerezte a beszélgetésről készült felvételt, és lejátszotta az államtitkárnak. A politikus addig azt is tagadta, hogy közvetlenül ismeri beszélgetőtársát, majd megpróbálta megmagyarázni, ez miért nem számít fenyegetésnek.

„Ezek az interjúk nem túl szerencsések, és most nagyon finoman fogalmazok. Nem tudom, miért kell ezt csinálni, szidni a kormányberuházást, mondjuk egy szövetségi kapitánynak. Ezeket te hogy gondoltad?” – ezzel a felelősségre vonással indul a telefonbeszélgetés, amely Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára és ifjabb Bozsik József, a fogathajtók azóta posztjáról eltávolított szövetségi kapitánya között hangzott el januárban.

A Hvg.hu birtokába került több mint hatperces hangfelvétel hasonló stílusban folytatódik, az állami vezető egyértelműen magas beosztására utalva számon kéri ifjabb Bozsikot. Egy ponton pedig a beszélgetés burkolt nyomásgyakorlásba megy át, az 1998 óta fideszes országgyűlési képviselőként politizáló Czerván ugyanis azt mondja a fogathajtónak: „szövetségi kapitány vagy, és a lovasszövetségnek a kormány adja a támogatást a működéséhez, ne vicceljünk már”. Ahogy félreérthetetlenül megjegyzi azt is: „arra kérnélek, hogy ezt ne csináld a jövőben, legalábbis ha nem akarsz ebből problémát”.

A telefonbeszélgetés oka a cikk szerint az a riport lehet, amelyet a Jobbikhoz köthető N1TV készített januárban a szilvásváradi lovasközpontról. A fedeles lovardát ősszel ünnepélyesen átadták, majd hamar be is zárták, mert az MNO információi szerint már az első versenyeken kiütköztek a kivitelezési problémák. A megvalósításra kiírt meghívásos pályázaton egyedüli ajánlattevőként – egy egri kft.-vel közösen – Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. lett a befutó.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.