Besokallt az Európai Néppárt

Távozásra szólították fel Orbán Viktort.
 
 

Besokallt az Európai Néppárt

Távozásra szólították fel Orbán Viktort.
 
 
 
 
 

Besokallt az Európai Néppárt

Távozásra szólították fel Orbán Viktort.

Besokallt az Európai Néppárt, visszaüthet a Fidesz számára a lex CEU - konkrétan távozásra szólítják fel európai pártcsaládjából, sőt az Európai Unióból is Orbánt.

Ma a Politico nevű neves online lap címoldalán számol be egy belső levelezésről, amely szerint - azt követően, hogy a Fidesz-KDNP megszavazta az úgynevezett lex CEU-t, azaz a felsőoktatási törvény, egyébként számos ponton alkotmányellenes módosítását - a nagy közfelháborodás enyhítésére hosszú emailben fordult az összes néppári (Európai Néppárt - European People's Party) európai parlamenti képviselőhöz a magyar kormánypárt delegációja. 

A fideszes EP-képviselők a Népszava.hu információi szerint azt állították, hogy a lex CEU körüli botrány csupán "virtuális valóság", amelyet pusztán "a Soros György milliárdos egyéni érdekeit szolgáló propaganda" állított elő. A levél szerint a magyar kormány "áldozata" annak a lejárató hadjáratnak, amely hamis hírekre és propagandára alapozva kívánja büntetni Magyarországot.

Csattanós választ kaptak azonban a Fidesz képviselői, hiszen Frank Engel, a Néppárt luxemburgi tagja - Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének párttársa - visszaírt: "hagyjátok már ezt a marhaságot. Mi pontosan tudjuk, mi történt, mi történig. Az EGYETLEN felelős kérdés az: miért nem hagyjátok el egyszerre aaz Európai Néppártot és az Európai Uniót is a saját feltételeitek szerint? Ti már gyakorlatilag és valójában úgyis kívül vagytok mindenen. Szóval menjetek. Kérlek, menjetek."

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.