Már az időpontot is kitűzték...

Orbán Viktor mehet magyarázkodni Brüsszelbe.
 
 

Már az időpontot is kitűzték...

Orbán Viktor mehet magyarázkodni Brüsszelbe.
 
 
 
 
 

Már az időpontot is kitűzték...

Orbán Viktor mehet magyarázkodni Brüsszelbe.

Április végére vitát tűztek ki Magyarországról az Európai Parlamentben, a téma „a magyarországi helyzet” - írja az Eurologus.

Az Európai Parlament (EP) elnöke és frakcióvezetői csütörtök reggel tartottak egy szokásos értekezletet, és a következő plenáris ülésre, április 26-ra kitűztek egy vitát Magyarországról és a Közép-európai Egyetemről (CEU).

A napirendi pont a "magyarországi helyzet" címet viseli, és az EU ellenőrző testületének, az Európai Bizottságnak a nyilatkozata indítja majd a vitát. Közös állásfoglalásról nem szavaz az EP, csak megvitatják az ügyeket - írja az Eurologus.

Az EP politikai vezetése egyhangúlag döntött róla, hogy legyen magyar napirendi pont, tehát a Fidesz pártcsoportjának frakcióvezetője, a német Manfred Weber is támogatta, hogy a plénum elé vigyék az ügyet.

Az Európai Bizottság elnöke, a luxemburgi Jean-Claude Juncker egy csütörtöki sajtótájékoztatón beszélt Magyarországról. Az "állítsuk meg Brüsszelt" konzultációról kérdezték, és azt válaszolta: "ami az egyetem bezárását illeti, azt a kollégium szerdán tárgyalja majd. Nem tetszik ez a döntés."

- A kérdőívben, amit Orbán úr minden háztartásba eljuttatott, nincs szó az Európai Unió elhagyásáról. Arról van benne szó, hogy állítsuk meg Brüsszelt - mondta a Napi.hu híre szerint Juncker, majd hozzátette: miután elolvastam a kérdőívet, szeretnék tájékozódni, hogy jobban megértsem Orbán úr szándékait. Mindenesetre, ha valaki így beszél Brüsszelről azután, hogy aláírta a római nyilatkozatot, az többet mond el a kérdőív írójáról, mint az Európai Unió állapotáról.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.