Mind az ötöt elutasították!

Lesöpörték az asztalról az összes kérdést Paks 2-ről.
 
 

Mind az ötöt elutasították!

Lesöpörték az asztalról az összes kérdést Paks 2-ről.
 
 
 
 
 

Mind az ötöt elutasították!

Lesöpörték az asztalról az összes kérdést Paks 2-ről.

Nem lehet népszavazás Paks 2-ről, a Nemzeti Választási Bizottság legalábbis kedden elutasította az LMP és a Párbeszéd összes erről szóló kérdését. A választási bizottság szerint a kérdések nem egyértelműek és/vagy túlmutatnak a népszavazás 3 éves kötőerején. Öt, Paks 2-ről szóló népszavazási kérdést tárgyalt a Nemzeti Választási Bizottság, és mind az ötöt elutasította. Vagyis az NVB elő körben megakadályozta, hogy Paks 2-ről országos népszavazás legyen.

A most tárgyaltakból négy kérdést az LMP kezdeményezett (Szél Bernadett, illetve Ungár Péter), egyet pedig a Párbeszéd EP-képviselője, Jávor Benedek. Jávor már korábban kezdeményezett népszavazást, de ezt akkor is visszadobták, mondván, hogy a kérdés nemzetközi szerződést érint. Most többször hangzott el az az érv, hogy a kérdések nem egyértelműek.

Egyes döntéseknél hivatkozott az NVB arra is, hogy a kérdéssel megjelölt időtáv túlmutat a népszavazás hároméves kötőerején, illetve, hogy a kérdések egy része nemzetközi szerződésbe ütközik. Szél Bernadett LMP-társelnök korábban azt mondta, céljuk az, hogy a nép dönthessen a kérdésben, és ennek érdekében elmennek a falig, de ha kell, annál tovább is. 

A hitelesítést megtagadó határozatokat nem szavazta meg Bodolai László, az LMP delegáltja. A döntések nem jogerősek, az index.hu információi szerint azok ellen 15 napon belül lehet jogorvoslattal fordulni a Kúriához.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.