Remek rajt: egy-nulla

Vezetéshez jutott a továbbjutás szempontjából előzetesen is esélyesebbnek vélt HOYA-Pannon Egyetem Veszprém.
 
 

Remek rajt: egy-nulla

Vezetéshez jutott a továbbjutás szempontjából előzetesen is esélyesebbnek vélt HOYA-Pannon Egyetem Veszprém.
 
 
 
 
 

Remek rajt: egy-nulla

Vezetéshez jutott a továbbjutás szempontjából előzetesen is esélyesebbnek vélt HOYA-Pannon Egyetem Veszprém.

A felsőházi rájátszás két győzelemig tartó negyeddöntőjének első mérkőzésén a veszprémi kosárlabdázók a vártnál könnyebben nyertek az alföldi riválisuk ellen.

Noha a keleti-negyedik "aktívái" a találkozó előtt azt nyilatkozták, hogy idegenben sem feltartott kézzel lépnek pályára, a bakonyiak a védekezés mondhatni magasiskolájával és látványos támadásokkal adták tudtukra, miszerint a Vetési gimnázium termében nem osztanának nekik lapot, 6:0. A pompás felütés eredményeként a – hosszú utazástól talán elfáradt – vendégek helyzetbe is alig kerültek, ráadásul kapkodásaik közepette ziccereket hagytak ki. Amit könyörtelenül kihasználtak a távolról is pontosan célzott és ragyogó megoldásokkal szolgált a hazaiak, 0:13. Az eltérés láttán nem volt csoda, hogy Utasi-edző időt kért. A háromperces gólcsendjüket lezárt tanítványai feljebb tolták a védelmüket, ami nem ízlett úgy az addig más dimenzióban pattogtatott hazaiaknak, 13:5. Kállóék a faulthatáron, vagy időnként azon túl védekeztek, mégis mind feljebb jöttek a felbátorodott, meglepetést szimatoló Csongrád-megyeiek, 19:11. Mikor már csak négy pont volt a felek közötti differencia (19:15), a vendéglátók észbe kaptak, 24:15.

A folytatásban is érződött, hogy az alapszakasz-első nagyobb potenciállal rendelkezik, jóllehet a második negyed első perceiben nem született kosár. A csapatok közelről és kintről is rontottak, majd Helmeczi fújt riadót. Nőtt is az előny, de a hazaiak produkciójából abban a periódusban hiányzott a találékonyság, 30:17. Miután nem volt meg a kellő lendület, elszántsággal próbálták meg leszakítani magukról a – labdát türelmesen járató – ellenfelet, 32:23. Csakhogy fizikai és taktikai értelemben nem volt könnyű ellenállni a veszprémieknek, akiket Mérész-mester jó érzékkel forgatott: a kulcsemberek közül valaki mindig pihent a kispadon, 36-25. A nagyszünet előtti időszakban szép lassan elhúztak – éltek a hazai környezet előnyével, s ha kedvük tartotta, extra dobásokkal szórakoztatták a nagyérdeműt, 50:32.

Fordulást követően Nebojsa Pavlovic kosarainak köszönhetően húsz pont fölé kúszott a különbség. Az ellent mind több hiba akadályozta abban, hogy a királynék városában bravúrt érjenek el, 55:32. Az egységes, illetve erőtől duzzadó HOYA-mezesek azt csináltak, amit elterveztek: a tíz–nullás rohamuk azt jelentette, hogy az összecsapás legfontosabb kérdése hovatovább eldőlt, 60:32. A közönség is jól érezte magát a csarnokban, 66:37, majd 70:37. A derbit teljes kontroll alatt tartott Kámán Tamásék nem hagytak teret a másik műhelynek, így a harmadik harmad után 77:43-at mutatott az eredményjelző tábla.

Eladott és abból adódóan szerzett labdákkal indult a záró felvonás, a figyelemhiány okán néhányszor vicces jelenetek játszódtak le a parketten. A nézők a viszonylag nehezebb szituációkban is próbáltak – tapssal és bíztatással – segíteni a helyi kedvenceknek, 81:55. A végén Hegedűs is elkapta a fonalat, a kerek ponthatárt ugyanakkor Pavlovic törte át. Az egyetemisták egy lépéssel közelebb kerültek a másodosztály négy legjobb egyletéhez.

Mérész Csaba értékelése a mérkőzés után a klub honlapjának tudósítása szerint: - Kevés időnk volt kipihenni az alapszakasz fáradalmait, mégis szépen mutatkoztunk be a playoff nyitó körében. Jó ritmusban és kellő agresszivitással kezdtük a csatát, a srácok szinte mindent betartottak a megbeszéltekből. Fegyelmezetten és kiegyensúlyozott teljesítménnyel érvényesítettük az akaratunkat. A folytatást illetően továbbra sem számolgatunk, s kizárólag magunkkal foglalkozunk.

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B., rájátszás: HOYA-PEV – Hódmezővásárhelyi KSE 102:66 (26:17, 22:15, 33:19, 21:15).Veszprém, 350 néző. V.: Gyuris, Goda, Bagi. HOYA-PEV: Simon 11, Kálló 9/3, Kámán 11, N. Pavlovic 28/3, Körtélyesi 20/12. Csere: Helmeczi 4, Hegedűs 10, Szűcs 3/3, Májer, Jilling 6. Edző: Mérész Csaba. Hódmezővásárhely: Szabó 22/3, Rostás I., Béres 3, Vas 16/12, Varga 4. Csere: Kelemen 7/3, V. Pavlovic 4, Molnár 7, Rostás G., Kis Molnár 3/3. Edző: Utasi Gábor.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.