„A Simicska-Orbán rendszer a bűnre épül”

Ezt mondta Gyurcsány Ferenc Simicska Lajos lapjában, a Magyar Nemzetben...
 
 

„A Simicska-Orbán rendszer a bűnre épül”

Ezt mondta Gyurcsány Ferenc Simicska Lajos lapjában, a Magyar Nemzetben...
 
 
 
 
 

„A Simicska-Orbán rendszer a bűnre épül”

Ezt mondta Gyurcsány Ferenc Simicska Lajos lapjában, a Magyar Nemzetben...

A 2006-os zavarások mögött az akkor ellenzéki Fideszt látja Gyurcsány Ferenc, derül ki a Magyar Nemzetnek adott interjúból:

- Az egy kormány elleni, jól felépített puccskísérlet volt, amely a Fidesz mai vezetőinek közvetlen szervezésével és részvételével történt. A Fidesz legfelsőbb vezetői vettek ebben részt, és egészen konkrétan szervezték az erőszakos megmozdulásokat - állítja Gyurcsány.

A vagyonosodásával kapcsolatos kérdésre a DK elnöke kifejtette, nem hiszi, hogy ugyanaz lenne az ő és Simicska Lajos esete. 

- Ha átláthatók a folyamatok, és nincs előnyöd a személyi kapcsolataidból, nem bűnösen használod őket, az rendben van. De a Magyar Nemzet tulajdonosa megengedte magának, hogy a pénzügyminiszternek azt mondja, »hagyjuk már a szakmázást a francba, más döntéseket kell hozni«. Az a rendszer, amelyben a lap tulajdonosa részt vett, a bűnre épült, amit önök kiszolgáltak, egészen addig, amíg össze nem veszett Orbán Viktor és Simicska Lajos. Ez a bűn világa, vagy ahogyan az önök tulajdonosa mondta, ezek büdös bűnözők. Én a büdös szót nem használtam volna - nyilatkozta Gyurcsány, majd arra is fény derült, miért adott interjút a lapnak, ha ilyen komoly fenntartásai vannak a Magyar Nemzet és tulajdonosával kapcsolatban: - Volt egy peren kívüli egyezség. Lezárjuk a pert, az anyagi igényemet mérséklem, cserébe önök teret adnak ennek az interjúnak.

Gyurcsány arról is beszél, miért válhatott Putyin szövetségesévé a korábban oroszellenes Orbán Viktor:

- Putyin tudatosan az Európai Unió destabilizálására tör. Kitervelten támogatja az EU-ellenes radikális szervezeteket, és Magyarország ebben a leggyengébb láncszem. Orbán Viktor pálfordulása logikailag mással nem magyarázható, mint hogy feltételezzük, valamivel megzsarolták az oroszok. Ez nem áll messze tőlük, és biztosan van olyan momentum Orbán életében, ami erre alkalmas lehet - állítja az ATV.hu cikke szerint a DK elnöke, konkrétumot azonban nem mond, mert nincs rá száz százalékos bizonyítéka.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.