Ferrari-győzelem és lépéselőny

Sebastian Vettel győzelmével zárult sz idei harmadik Forma-1-es világbajnoki futam.
 
 

Ferrari-győzelem és lépéselőny

Sebastian Vettel győzelmével zárult sz idei harmadik Forma-1-es világbajnoki futam.
 
 
 
 
 

Ferrari-győzelem és lépéselőny

Sebastian Vettel győzelmével zárult sz idei harmadik Forma-1-es világbajnoki futam.

A Bahreini Nagydíjon a 12., 13. körben történő balesetek után nem sok minden történt, hacsak annyi nem, hogy Hamilton a 41. körben kiállt és miközben a hajrára felvette a lágy gumikat, letöltötte az öt másodperces büntetését, amit azért kapott, mert amikor a 13. körben Stroll a bokszból kihajtó Sainzcal ütközött össze és beküldték a Safety Cart, az angol világbajnok nemes egyszerűséggel a bokszutcába menet szándékosan feltartotta Ricciardót.

Hamilton a lágy gumikon felgyorsult, a 44. körben 1:32.962-vel új leggyorsabb kört futott és bár messze látótávolságon kívül követte a vezető Vettelt – 16 másodperc – és a második Bottast, azért a 47. percben utolérte csapattársát, aki elég előzékenyen engedte át a második helyet.

Tíz kör volt ekkor még hátra és 13,2 másodperc előnye maradt Vettelnek, akinél körönként cirka egy másodperccel volt gyorsabb Hamilton, így látszott némi esély arra, hogy 1-2 körrel a vége előtt utolérje a németet és némi izgalmat csempésszen a hajrába. Nem sikerült. Így három futam után az elmúlt években erősen bukdácsoló Ferrari és Vettel 2:1-re vezet a Mercedes, illetve Hamilton ellen.

Nem sikerült. Így három futam után az elmúlt években erősen bukdácsoló Ferrari és Vettel 2:1-re vezet a Mercedes, illetve Hamilton ellen a 24.hu híre szerint.

Bahreini Nagydíj, végeredmény: 1. Sebastian Vettel (német, Ferrari), 2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes), 3. Valtteri Bottas (finn, Mercedes), 4. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari), 5. Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull-TAG Heuer), 6. Felipe Massa (brazil, Williams-Mercedes).

A világbajnokság állása: 1. Sebastian Vettel 68, 2. Lewis Hamilton 61, 3. Valtteri Bottas 38, 4. Kimi Räikkönen 34, 5. Max Verstappen 25, 6. Daniel Ricciardo 22 ponttal.

Konstruktőrök: 1. Ferrari 102, 2. Mercedes 99, 3. Red Bull-TAG Heuer 47, 4. Force India-Mercedes 17, 5. Williams-Mercedes 16, 6. Toro Rosso-Renault 12 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.