Fidesz-feleségek az első öt helyen...

Szépen kaszáltak a politikusfeleségek tavaly az agrártámogatásokból.
 
 

Fidesz-feleségek az első öt helyen...

Szépen kaszáltak a politikusfeleségek tavaly az agrártámogatásokból.
 
 
 
 
 

Fidesz-feleségek az első öt helyen...

Szépen kaszáltak a politikusfeleségek tavaly az agrártámogatásokból.

Az agrártámogatásokkal kapcsolatos információkat a Vidékfejlesztési Hivatal teszi közzé minden évben, a Blikk ezekből állította össze a politikusfeleségek toplistáját, amit L. Simon László fitneszedzőként dolgozó neje vezet.

A Blikk szerint tucatnyi politikus házastársa részesült földművesként állami és unió­s támogatásokban tavaly, és sokan közülük csak most vágtak bele a mezőgazdaságba.

A legtöbb támogatás a lap számításai szerint L. Simon László fideszes képviselő fitneszedzőként dolgozó feleségének jutott, összesen 23,7 millió forint. A képviselő neje pár éve csöppenhetett bele a mezőgazdaságba, egy évvel ezelőtt már 280 millió forintért licitált állami földekre, és összesen 278 hektárnyi birtokot nyert el a Velencei-tó környékén – emlékeztetnek a cikkben.

L. Simon László a lap megkeresésére azt válaszolta: Ha egy politikus vagy hozzá köthető gazdasági társaság azért kap uniós támogatást, mert politikus, azt visszásnak tartja. Azt is, hogy egy jogszerűen járó vagy adható támogatást azért nem kaphat meg egy gazdálkodó, mert helyi vagy országos politikus is egyben, vagy mert a támogatásban részesített agrárvállalkozás tulajdonosai között politikust találni.

A második helyezett a trafikbotrányban ismertté vált fideszes Horváth­ István felesége lett, akinek a Bikácsi Agrár Kft.-je 21 millió forintot kapott tavaly. Megkérdezte a lap a szekszárdi politikust, hogy az angoltanárnő felesége mikor vágott bele a mezőgazdaságba, de nem kaptak választ.

Dobogós lett Bánki Erik fideszes képviselő felesége, aki 18,5 millió forint támogatásban részesült 2016-ban. A jogi végzettségű házastárs szintén mostanában kóstolhatott bele a földművelés világába, mert egy évvel korábban még csak 300 ezer forintot kapott.

A politikusi támogatási listát vezető Farkas Sándornak (Fidesz) a fe­lesége is kaszált: 11,3 millió forin­tot kapott saját nevére. Ő azonban ré­gi agrárszakembernek számít, ő férje agrárcégének a vezérigazgatója.­

Ötödik helyre került Győrffy Balázs (Fidesz) felesége, aki 9,9 millió forintot vehetett fel. Ő is 2015-ben került fel először a listára, és korábban soha semmilyen agrártámogatásban nem részesült.

Ellenzéki politikus felesége is kapott támogatást: a korábban is gazdálkodásból élő LMP-s Sallai R. Benedek neje 7,6 millióhoz jutott.

Az agrártámogatásokkal kapcsolatos információkat a Vidékfejlesztési Hivatal teszi közzé minden évben. Ezek közül válogatta ki a Blikk a politikusok házastársait. Az asszonyok vagy saját nevükre kapták a támogatást, vagy a nevükön lévő családi vagy egyéni vállalkozások jutottak a pénzhez – derül ki a cikkből.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.