Sovány előnnyel várhatja a visszavágót a Veszprém

A Telekom hazai pályán 26:23-ra legyőzte a Montpellier-t a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.
 
 

Sovány előnnyel várhatja a visszavágót a Veszprém

A Telekom hazai pályán 26:23-ra legyőzte a Montpellier-t a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.
 
 
 
 
 

Sovány előnnyel várhatja a visszavágót a Veszprém

A Telekom hazai pályán 26:23-ra legyőzte a Montpellier-t a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A címvédő Kielce kiejtése után önbizalomtól duzzadva érkezhetett a Montpellier Veszprémbe a negyeddöntő első mérkőzésére. Nem is kezdett megilletődötten a francia együttes, Jure Dolenec góljával megszerezte a vezetést. Az első húsz percben fej fej mellett haladtak a csapatok, egyikük sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni. A hazaiaknál Nagy László, Momir Ilics és Iváncsik Gergő is két-két gólig jutott. A 17. percben Schuch Timuzsint elveszítette a Veszprém: a védekezőspecialista piros lapot kapott, miután a levegőben odaütött Simonet-nak.

Baptiste Bonnefond kiállítása után megszilárdította kétgólos előnyét a Veszprém, a hatékony támadójátékhoz jó védekezés is társult, Mirko Alilovic pedig remekül zárta a szögeket a kapuban. Sőt, Lékai Máté és Nagy találatai révén már néggyel is vezetett a hajrában a Veszprém, de egy picit elfáradt, Dolenec és Ludovic Fabregas révén közelebb tudott zárkózni a Montpellier – a szünetben háromgólos előnnyel vonulhatott pihenőre a Sabaté-csapat, 13:10.

Egy-egy kiállítással kezdődött a második játékrész, Sulic és Bonnefond is két percet kapott – utóbbinak ez volt a harmadik a mérkőzésen, így ő már nem térhetett vissza a pályára. A házigazda Aron Pálmarsson és Andreas Nilsson remeklésének köszönhetően növelni tudta előnyét az első percekben, és úgy tűnt, hogy képes állandósítani a négy-öt gólos fórt. 

A hajrát azonban a Montpellier bírta jobban: az utolsó percekben Vincent Gérard is egyre javította a védési mutatóját, míg támadásban a megállíthatatlannak tűnő Fabregas szórta a gólokat, de Michaël Guigou és Dolenec is tett be a közösbe. A leginkább viszont Valentin Porte kapta el a fonalat: bombagólokkal terhelte a veszprémi kaput, az ő találatával zárkózott fel kettőre két perccel a vége előtt a Montpellier. Az utolsó szó és gól a hazaiaké lett, Pálmarsson állította be a végeredményt, 26:23.

Xavier Sabaté értékelése a mérkőzés után az NSO tudósítása szerint: – A nagyon nehéz mérkőzésen jó volt a védelmünk, csak huszonhárom gólt kaptunk, ami nem sok, hiszen az utóbbi mérkőzésein a Montpellier harminc fölött lőtt. Nagyobb részben hiba nélkül tudtunk játszani, de az utolsó tíz percben többet rontottunk. Ezt a francia csapat ki is használta. Elégedett vagyok, most lesz egy kis időnk pihenni, talán felépül Ancsin Gábor és Marko Kopljar is. Ivan Sliskovicra viszont műtét vár.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés: Telekom Veszprém - Montpellier (francia) 26:23 (13:10). Veszprém, 5000 néző. V.: López, Ramírez (spanyolok). Telekom: Alilovics – Gajic 2 (2), Nagy L. 6, Sulic 1, Pálmarsson 6, Ilics 4, Iváncsik G. 2. Csere: Mikler (kapus), Gulyás, Schuch, Nilsson 3, Ugalde, Marguc, Terzic, Lékai 2. Edző: Xavier Sabaté. Montpellier: Gerard – Toumi, Porte 5, Fabregas 4, Bonnefond 1, Bingo 1, Simonet 2. Csere: Truchanovicius 2, Grébille 1, Dolenec 4 (2), Guigou 3 (1), Zvizej, Faustin. Edző: Patrice Canayer.

Az eredmény alakulása. 12. perc: 5:6. 25. p.: 10:7. 37. p.: 16:11. 53. p.: 24:18. 59. p.: 25:23.

A visszavágóra tehát háromgólos előnnyel utazhat a Veszprém, a párharc második felvonását jövő vasárnap rendezik. 

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.