Sebastian Vettel rajtol az élről Szocsiban

A 2008-as Francia Nagydíj óta nem történt meg, hogy a Ferrari autói indulhatnak az első sorból.
 
 

Sebastian Vettel rajtol az élről Szocsiban

A 2008-as Francia Nagydíj óta nem történt meg, hogy a Ferrari autói indulhatnak az első sorból.
 
 
 
 
 

Sebastian Vettel rajtol az élről Szocsiban

A 2008-as Francia Nagydíj óta nem történt meg, hogy a Ferrari autói indulhatnak az első sorból.

Baljós jelekkel indult az Orosz Nagydíj időmérő edzése a Mercedes számára, hiszen a hétvége összes edzését a Ferrari vitte, és bár a kvalifikáció első szakaszát megnyerte a Valtteri Bottas-Lewis Hamilton páros, de a mögéjük felsorakozó Ferrarisok eggyel keményebb gumin köröztek. Sebastian Vettel ráadásul csupán 4 tizedre maradt el a legjobb időtől, miközben a keményebb abroncs körülbelül 1 másodperces hátrányt kellene, hogy jelentsen.

Látnivalót a Q1-ben a Renault versenyzője, Jolyon Palmer szolgáltatott, aki kissé rátette a belső, megemelt kerékvetőre az autóját, ami elemelkedett a földtől, és ez épp elég volt ahhoz, hogy a szemközti gumifalig már nem tudott megállni. Ugyanekkor kicsit feljebb Pascal Wehrlein csúszott meg a Sauberrel, de neki sikerült megfognia forgó autóját a fal előtt. És szintén ugyanekkor hangzottak el idén az első dicsérő szavak Fernando Alonsótól a csapata irányába. Mindent dicsért, még magát is, csak a motort nem.

A Q2-ben mintha minden a feje tetetjére állt volna. Azaz Alonso csak hozta, amit vártunk tőle. Egy rövid, de elmarasztaló üzenetet a csapata irányába. A Mercedes viszont erőből, ugyanolyan keverékkel megverte a Ferrarit, de most a „második sor” került az élre. A Mercedestől Bottas, a Ferraritól pedig Kimi Räikkönen. A pontverseny legjobbjai, Vettel és Hamilton csak utánuk következett.

A helyi hős, Danyiil Kvjat ebben a szakaszban búcsúzott, ráadásul kikapott csapattársától is, aki a 11. helyen végzett. De biztonságban van, hiszen a Red Bullnak nincs kisebb fiókcsapata, idén már nem tudják hátrébb sorolni.

Bottas két elsőségével kezdődött tehát az Orosz Nagydíj időmérő edzésének utolsó felvonása.

Az első „felfutás” kemény finn csatát hozott. Kimi Räikkönen hozta az első helyet, de Bottas csupán 36 ezredmásodperccel maradt el tőle. Vettel hozta a harmadik pozíciót, Lewis Hamilton viszont csak a negyedik helyre volt jó. Hibázott, és végül több mint egy másodperces hátrányt halmozott fel.

Az utolsó lövését aztán Kimi Räikkönen kissé elrontotta, és ezzel lehetőséget adott márkatársának, hogy megelőzze, ami meg is történt. Jött Bottas és Hamilton, de végül egyikőjük sem tudott javítani, aminek eredményeképpen Lewis Hamilton meglepetésre ott sem lehetett az időmérő utáni sajtótájékoztatóra.

A 2008-as Francia Nagydíj után tehát először Ferrari első sor született az M4Sport.hu tudósítása szerint.

Az első hármas egyébként 1 tizeden belül végzett, Hamilton viszont negyedikként már fél másodpercre áll Vetteltől. Ennél azonban sokkal kellemetlenebb a Red Bull, és a teljes mezőny helyzete. Daniel Ricciardo a rajtrácson közvetlenül ott lesz majd Hamilton mögött, ám hátránya még hozzá képest is 1 másodpercen kívül van. Márkatársa, Max Verstappen a hetedik helyre szorult, 2 másodperces hátránnyal az elsőhöz képest. A két Red Bull közé egyébként Felipe Massa férkőzött be, Verstappent pedig Nico Hülkenberg, Sergio Pérez és Esteban Ocon követi.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.