Hatmilliárd a választásra

Aprópénzt kapnak a pártok kampányra Rogánékhoz képest.
 
 

Hatmilliárd a választásra

Aprópénzt kapnak a pártok kampányra Rogánékhoz képest.
 
 
 
 
 

Hatmilliárd a választásra

Aprópénzt kapnak a pártok kampányra Rogánékhoz képest.

Pontosan ugyanannyi pénzt, hatmilliárd forintot különítene el a kormány a 2018-as költségvetésben a választási kampány költségeire, mint 2014-ben. Az állam az egyéni képviselőjelölteket 1-1 millió forinttal fogja támogatni, a listát állító pártok pedig annak arányában osztoznak a pénzen, hogy hány egyéni körzetben tudnak jelöltet állítani.

Ez az összeg kimondottan alacsony ahhoz képest, hogy egyébként mennyibe kerül egy kampány. A hivatalos adatok szerint például a tavalyi eredménytelen népszavazás kampányára 8,5 milliárd forintot költött el a kormány. Rogán Antal propagandaminisztériuma idén az eredeti tervek szerint 22 milliárdból gazdálkodhatott volna, de épp ezekben a napokban tervezik, hogy még ötmilliárdot adnak nekik. Vagyis ha nem szereznek máshonnan milliárdokat a pártok, jókora hátrányba kerülnek már a választás kiírásakor.

A pártok és pártalapítványok választástól független támogatása nem változik az elmúlt évekhez képest, továbbra is a 2014-es választási eredmények alapján osztják ezeket ki. A HVG.hu információja szerint a Fidesz 1,4 milliárd, a KDNP 206, az MSZP 661, a Jobbik 742, az LMP 241, az Együtt 175, a DK 172, a Párbeszéd 131, az MLP pedig 75 millió forintot kap az alapítványával együtt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.