Időn túli hetessel egyenlítettek a dánok

A magyar férfi kézilabda-válogatott Budapesten fogadta Dániát a 2018-as Európa-bajnoki selejtező 3. fordulójában.
 
 

Időn túli hetessel egyenlítettek a dánok

A magyar férfi kézilabda-válogatott Budapesten fogadta Dániát a 2018-as Európa-bajnoki selejtező 3. fordulójában.
 
 
 
 
 

Időn túli hetessel egyenlítettek a dánok

A magyar férfi kézilabda-válogatott Budapesten fogadta Dániát a 2018-as Európa-bajnoki selejtező 3. fordulójában.

Elkezdődött a kézilabdás „szuperhét”, mégpedig nem is akármilyen programmal, a magyar és a dán férfiválogatott Eb-selejtezőjével. A meccs felvezetéseként a magyar U23-as válogatott csapott össze a lengyel B-válogatottal, és bár sokáig a mieink vezettek, végül 23:23-as döntetlen született.

A magyar felnőtt keretből többen is hiányoznak sérülés miatt (így például Ancsin Gábor, Bartucz László, Fazekas Nándor, Harsányi Gergely és Nagy Kornél), a volt veszprémi, korábbi szerb válogatott Vilovszki Uros személyében viszont újoncot avattunk. A dánoknál az ezen a meccsen debütáló Nikolaj Jakobsen nem hozta magával Budapestre Nikolaj Markussent és René Toft Hansent, ám a vb-nyolcaddöntőben már legyőzött csapat így is jó erőkből állt.

A mérkőzés előtt Schuch Timuzsint 150., míg Dzsamali Imant 25. válogatottsága alkalmából köszöntötték.

A hangulatot csak fokozta, hogy a Mikler Roland védéseire valamint Dzsamali és Lékai Máté góljaira építő magyar csapat hamar ellépett három góllal a dánoktól, amelyet látva Jacobsen már a kilencedik percben kikérte első idejét. Már öt gól is volt az előnyünk, amikor sikerült feljebb zárkóznia az északiaknak, de hamar rendeztük a sorokat, így kettőnél közelebb nem engedtük az ellenfelet. Hátul továbbra is jól zártunk, a vendégek legnagyobb sztárja, Mikkel Hansen például csak hetesből tudott gólt lőni Miklernek az első félidőben, elöl pedig továbbra is megtaláltuk a jó megoldásokat, amelynek köszönhetően 14:11-re vezettünk a félidőben.

A szünetben elbúcsúztatták a januári világbajnokság után visszavonuló, a nemzeti színű mezt 270-szer magára öltő Iváncsik Gergőt, valamint a 211 válogatott találkozóig jutó Zubai Szabolcsot, akik ezúttal csak civilben szurkoltak a mieinknek.

A folytatásban egy ideig tartani tudtuk a három-négygólos különbséget, de nem volt könnyű a helyzetünk, mert sokkal többet voltunk kénytelenek emberhátrányban játszani. A dánok pedig éltek a helyzeteikkel, és a jobbszélső Hans Lindberg találataival feljöttek 18:17-re. Dzsamali keze továbbra is nagyon sült, de miután több támadásunk is kimaradt a Landint váltó Kevin Möllerrel szemben, az utolsó tíz percre fordulva fordított Dánia. Rendkívül izgalmasan alakult a hajrá, amelyben Balogh Zsolt középkezdésből betalált üres kapuba, majd Juhász Ádám első góljával egyel mentünk négy perccel a vége előtt. Nagyon közel voltunk a győzelemhez, amikor már azt hihettük, hogy sikerül kivédekezni az utolsó dán támadást, Nagy László szabálytalankodott piros lapot érően, ami az új szabályok értelmében egyben hetest is jelentett a vendégeknek, amelyet Anders Eggert váltott gólra. Bár a meccs összképe alapján a mieink érdemelték volna meg jobban a két pontot, 25–25-ös döntetlen a vége.

Xavier Sabaté, a magyar válogatott szövetségi kapitányának értékelése a mérkőzés után az NSO tudósítása szerint: – Csak kevés edzésünk volt a mérkőzés előtt, ráadásul több új játékos is volt a keretben. Ehhez képest kiválóan helytálltunk a dánok ellen, bizonyítottuk, hogy fel tudjuk venni velük a versenyt.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtező, 1. csoport, 3. forduló: Magyarország - Dánia 25:25 (14:11). Papp László Budapest Sportaréna, 6000 néző. V.: Santos, Fonseca (portugálok). Magyarország: Mikler - Iváncsik T., Nagy L. 1, Lékai 7, Bánhidi, Dzsamali 7, Juhász Á. 1. Csere: Székely (kapus), Ligetvári, Vilovski, Császár 5 (4), Balogh Zs. 3, Bodó 1, Szöllősi Sz. Dánia: N. Landin – Lindberg 4, Lauge Schmidt 1, Toft Hansen, Mölgaard 1, M. Hansen 3 (2), Eggert 3 (3). Csere: Möller (kapus), Söndergaard 4, M. Landin 4, Zachariassen 1, Damgaard 3, Mensah Larsen, Vest Kirkelökke, Olsen 1. Az eredmény alakulása. 4. p.: 4:1. 9. p.: 6:4. 13. p.: 9:5. 24. p.: 13:8. 39. p.: 17:14. 44. p.: 18:17. 50. p.: 21:21. 52. p.: 21:22. 55. p.: 24:23.

Vasárnap Dániában újra összecsap a két válogatott.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.