Bayer öt évet kaphat, amiért olyan hülye...

Azt, hogy hülye, ő maga mondta, azt hogy öt évet kaphat, Szél Bernadett.
 
 

Bayer öt évet kaphat, amiért olyan hülye...

Azt, hogy hülye, ő maga mondta, azt hogy öt évet kaphat, Szél Bernadett.
 
 
 
 
 

Bayer öt évet kaphat, amiért olyan hülye...

Azt, hogy hülye, ő maga mondta, azt hogy öt évet kaphat, Szél Bernadett.

"Bocsi, mindenkitől elnézést, aki rettenetesen megijedt az én borzasztó provokációimtól. (…) Mer’ én hülye vagyok, ez a szomorú hírem van, engem tényleg lehet provokálni."

Az Echo tévében – a maga módján – a Fidesz-alapító így kért bocsánatot nagy vihart kavart szavaiért, amelyeket árnyalni próbált újabb publicisztikájában is. Bayer Zsolt a Sajtóklubban arról beszélt, hogy visszahallgatta önmagát a Karc FM rádióban, ahol azt mondta: a parlamentben tüntető civileket a taknyukon és a vérükön kell kirángatni az épületből és ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. Visszahallgatva a felvételt felidézte ugyanakkor, hogy előzőleg milyen sokáig arról beszélt, miért nem szabad a kormányoldalnak – vele ellentétben – felülnie a provokációnak.

Bayer Szél Bernadettől azt kérte, ne alkalmazzon kettős mércét (amiről hosszan írt is) és ne csak nála vegye észre az ilyen kijelentéseket, hanem tüntetőtársainál is. Az LMP társelnöke hétfőn egyébként megtette feljelentését ellene. Szél Bernadett a Hír TV reggeli műsorában azt mondta, a hivatalos eljárásban való bántalmazásért akár öt év börtönt is kaphat az elkövető.

- Hivatalos eljárásban való bántalmazás maga a bűncselekmény. Ezért öt évre valakit börtönbe is zárhatnak, ha valaki ilyet csinál, és ha valaki ennek az előkészületében részt vesz, az szintén bűncselekményt követ el. És tekintve, hogy itt egy parlamenti bizottsági ülésen vegzálta a civileket azzal, hogy olyan megjegyzéseket tett, amiket most nem idézünk, egyrészt mert korán van, másrészt mert jó érzésű emberek vagyunk, én azt gondolom, hogy helyén való volt ez a feljelentés, legyen a többi a rendőrség dolga – jelentette ki Szél Bernadett.

Bayer ellen a 24.hu információi szerint az Együtt is büntetőfeljelentést tett, Tényi István pedig a médiahatósághoz fordult.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.