Polt Péter reagált...

"Mit kap Mészáros Lőrinc tizenöt millióért Orbán Viktortól?"
 
 

Polt Péter reagált...

"Mit kap Mészáros Lőrinc tizenöt millióért Orbán Viktortól?"
 
 
 
 
 

Polt Péter reagált...

"Mit kap Mészáros Lőrinc tizenöt millióért Orbán Viktortól?"

A főügyész azt javasolta, tegyen feljelentést az LMP társelnöke, ha szerinte bizonyítható, hogy a semmiért fizet a polgármester. Az ellenzéki képviselő, Hadházy Ákos ugyanis immár sokadszor vette elő a hatvanpusztai birtok ügyét, most a legfőbb ügyésznek tette fel azt a kérdést, hogy "mit kap Mészáros Lőrinc a 15 millió fejében"?

Az LMP társelnöke újfent azt állította, hogy a kastély és a majorság – szerinte – valószínűleg a miniszterelnök birtokában van, azt Orbán Viktor családja használja életvitelszerűen, itt tartják azt a félszemű kuvaszt (Nárciszt – a szerk.), aki a miniszterelnök Facebook-posztjának köszönhetően vált ismertté, mint a család kutyája. A kutya gazdája egyébként Orbán Gáspár, és az állat chipjének adatai szerint tulajdonosának lakcíme a hatvanpusztai majorság.

Hadházy Ákos szerint ugyanakkor Lévai Anikó (a miniszterelnök felesége) autója is rendszeresen az ingatlan előtt parkol, ami szintén arra utalhat, hogy ez a család rezidenciája. Mivel a birtokot – saját elmondása szerint – Mészáros Lőrinc bérli Orbán Viktor édesapjának cégétől évi 15 millió forintért.

Az LMP társelnöke jogosnak tartja kérdését, miért fizet egy bérlő ennyit egy ingatlanért, amit nem használ. Ez az évi 15 millió így olyan, mintha csak ajándékba adná Mészáros Lőrinc az Orbán-családnak, ami aligha életszerű magyarázat.

Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, a legfőbb ügyész jogilag hogyan értékeli ezt, felvetődik-e bűncselekmény gyanúja, ha igen, milyen bűncselekményé, és ez a 15 millió összefüggésben állhat-e azzal, hogy Mészáros Lőrinc közben számolatlanul nyeri a közbeszerzéseket, ha pedig felmerül a bűncselekmény gyanúja, mikor lép végre a nyomozó hatóság?

Korábban Hadházy Mészáros Lőrinc elképesztő gazdagodását azzal magyarázta, hogy Felcsút polgármestere fizet Orbán Viktornak az állami támogatások elnyeréséért, ami korrupció. Azt mondta, azért nem tett feljelentést, mert nyilvánvaló, hogy az ügyészség nem tesz semmit az ügy felderítésére.

Polt Péter ugyanakkor a 24.hu információi szerint most azt válaszolta Hadházy Ákos írásbeli kérdésére, hogy mégis tegyen feljelentést, mivel a nyomozás megindításának ez a hivatalos útja. Nyomozás az ügyész és a nyomozó hatóság hivatali hatáskörében tudomására jutott adatok, vagy feljelentés alapján rendelhető el. Feljelentésként kell értékelni azt a bűncselekmény gyanúját keltő történést, magatartást tartalmazó beadványt, melynek előterjesztője kéri a büntetőeljárás lefolytatását. 

"Amennyiben képviselő úr ilyen adatok birtokában van, a büntetőeljárás lefolytatását feljelentés megtételével kezdeményezheti."

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.