Nyoma veszett milliárdok...

Hadházy Amerika legnagyobb gazfickójához hasonlította Orbánt.
 
 

Nyoma veszett milliárdok...

Hadházy Amerika legnagyobb gazfickójához hasonlította Orbánt.
 
 
 
 
 

Nyoma veszett milliárdok...

Hadházy Amerika legnagyobb gazfickójához hasonlította Orbánt.

A korrupciós ügyeket sorra nyilvánosságra hozó Hadházy Ákos a Hír TV-ben azt mondta: neki nem kell titkos információkat kapnia, ő a legtöbbször csak addig jut el, hogy milliárdok tűnnek el, nyomtalanul. Azt nem tudni, hol landol a pénz.

Valahol nagy kár érte a költségvetést vagy az önkormányzatot, vagy megcsapolták az uniós pénzeket, a haszon pedig valahol nyilván megjelent, de a legtöbb esetben nem lehet megmondani, hogy hol, de sejteni lehet.

Azt ugyanakkor megismételte, konkrét bizonyíték van Orbán Viktor korruptságára, az ügyészség azonban szőnyeg alá söpri az ügyet. (Polt Péter éppen a minap javasolta, hogy tegyen feljelentést – A szerk.) Példaként ismét Nárcisz kutyát, a hatvanpusztai birtokot hozta fel, ami a legsúlyosabb bizonyítéka Mészáros Lőrinc és a kormányfő pénzügyi kapcsolatának. Mint mondta, a 15 millió forint bérleti díj elenyésző a felcsúti polgármester vagyonához képest, Orbán Viktornak azonban papíron ennyi az évi fizetése.

Nárcisz kutya olyan, mint Al Capone adóbevallása. Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy Amerika rettegett maffiafőnökét sem a legsúlyosabb bűnei, hanem az azokhoz képest apróságnak számító adócsalása buktatta le.

Ha Al Capone adócsalás miatt le tudott bukni, akkor azt gondolom, hogy ez is elegendő.

Szerinte a nyoma veszett milliárdok nagy része külföldön köthetett ki. Elismerte, ez egyelőre csak feltételezés, a pénz kimenekítésének is bonyolult a technikája, de – tette hozzá – vannak erre szakemberek és olyan technikák, amelyeknek nincs is különösebb nyoma.

Hadházy Ákos a 24.hu cikke szerint azt szomorúnak nevezte, hogy az általa nyilvánosságra hozott korrupciós ügyek nagyrészt elhalnak. Mengyi Roland is csak véletlenül bukott le, a közvilágítás esetleges anomáliái miatt is csak az OLAF nyomoz. Az eddigi mintegy 35 feljelentéséből 11-ben ugyanakkor lassan, de halad a nyomozás, és lesznek olyanok, képviselői szinten is, akik nem ússzák meg. Az ellenzéki politikus 100 százalékig biztos abban is, hogy végül Farkas Flórián csuklóján is kattanni fog a bilincs.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.