Bűn van! Bűnös nincs?

Valakit vesztegetés büntette miatt 6 hónap – 2 évre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítéltek a veszprémi ISZSZ ellen lefolytatott nyomozás kapcsán.
 
 

Bűn van! Bűnös nincs?

Valakit vesztegetés büntette miatt 6 hónap – 2 évre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítéltek a veszprémi ISZSZ ellen lefolytatott nyomozás kapcsán.
 
 
 
 
 

Bűn van! Bűnös nincs?

Valakit vesztegetés büntette miatt 6 hónap – 2 évre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítéltek a veszprémi ISZSZ ellen lefolytatott nyomozás kapcsán.

„Hol tart a veszprémi fideszes városvezetés számára kínos ügyben indított büntetőeljárás?” - címmel kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt Harangozó Tamás országgyűlési képviselő.

A legfőbb ügyész írásbeli válaszából azonban nem tisztul a kép. Ime:

"Dr. Harangozó Tamás úrnak országgyűlési képviselő

Budapest

Tisztelt Képviselő Úr!

A 2017. május hó 24. napján, K/15814 számon bejelentett „Hol tart a veszprémi fidesze s városvezetés számára kínos ügyben indított büntetőeljárás?” című, írásbeli választ igénylő kérdésére az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI . törvény 42.§-ának (9) bekezdése alapján a következőket hozom szíves tudomására.

A kérdés kifejtésében megjelölt körülmények alapján azonosítható ügyben arról tájékoztathatom Képviselő Urat, hogy a nyomozást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság 14000-226/2015.bü. számon folytatja hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt. A nyomozás folyamatban van, annak határideje 2017. július 24. napja. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás még nem történt. A nyomozás érdekeire figyelemmel részletesebb tájékoztatást az eljárás jelen szakaszában nem adhatok.

A jelzett ügyben elkülönítésre került egy ügyrész, amelyben a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség 2017. március 30. napján a Btk. 290. §-ának (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés szerint minősülő gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette miatt emelt vádat a terhelttel szemben, akit a Veszprémi Járásbíróság a 2017. május 2. napján kihirdetett és 2017. május 5. napján jogerős 11 .B.503/2017/4. számú ítéletével a váddal egyezően mondott ki bűnösnek, és ezért 6 hónap – végrehajtásában 2 évre felfiiggesztett – szabadságvesztés büntetésre ítélte.

Kérem Képviselő Urat, hogy válaszomat elfogadni szíveskedjék.

Polt Péter"

x

Megtudhatjuk tehát, hogy a Veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezetnél elkövetett gazdasági visszaélések miatti ügyben 14000-226/2015. bü. számon nyomoz a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mi több: az ügyben elkülönítésre került egy ügyrész, amelyben a Veszprémi Járásbíróság gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette miatt emelt vádat a terhelttel szemben, akit a 2017. május 2-án kihirdetett 11.B.503/2017/4. sz. ítéletével a váddal egyezően mondott ki bűnösnek, és ezért jogerősen 6 hónap – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – szabadságvesztés büntetésre ítélt.

Az azonban még most sem derült ki, hogy ki lehet a bűnös, az elítélt?

Az eljárásban továbbá nagyon szokatlan az is, hogy a vádemelés és az ítélethirdetés között alig több mint 30 nap telt el! Erre mondja valaki azt, hogy lassú az igazságszolgáltatás!

Csak az a fránya adminisztráció ne lenne: éppen a bűnös neve marad titokban a közvélemény előtt...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.