Pedig eltiltották a cégvezetéstől...

Kilencszázezerért két cégben is igazgató maradt a fideszes politikus.
 
 

Pedig eltiltották a cégvezetéstől...

Kilencszázezerért két cégben is igazgató maradt a fideszes politikus.
 
 
 
 
 

Pedig eltiltották a cégvezetéstől...

Kilencszázezerért két cégben is igazgató maradt a fideszes politikus.

Sikota Krisztina 2022-ig nem vállalhatna vezető szerepet semmilyen társaságban. Méltatlansági eljárást akartak kezdeményezni ellene, de a XII. kerületi fideszesek válaszul eljárással fenyegették meg Tüttő Kata MSZP-s képviselőt.

Továbbra is benne van két, a  Várkert Bazárt és a környékét üzemeltető állami cég igazgatóságában a fideszes Sikota Krisztina, annak ellenére, hogy a kormánypárti politikust eltiltották a cégvezetéstől – írja a 24.hu.

Sikota a XII. kerület kormánypárti önkormányzati képviselő, a két cég, a Várgondnokság Kft. és a Budavári Ingatlanfejlesztő Kft. vezetésében pedig a kulturális igazgatói tisztséget látja el, bár az utóbbit nem tehetné, mert a betéti társasága 700 ezer forintos köztartozása miatt nemrég a Cégbíróság tíz évre, 2022-ig eltiltotta a szerepvállalástól bármilyen cég vezetésében. A betéti társaságát megszüntették, nem szerezhet gazdasági társaságban kizárólagos vagy többségi befolyást, és nem lehet gazdasági társaság korlátlanul felelős tagja vagy egyéni cég tagja sem.

Sikotát a cégbírósági döntés miatt eltávolították a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont felügyelőbizottsági elnöki posztjáról, a két budavári kft. vezetéséből viszont nem, ami azt jelenti, hogy a képviselői fizetése mellett még havi 900 ezer forintot kereshet. A Várgondnokság Kft.-től 600 ezret, a a Budavári Ingatlanfejlesztő Kft.-től pedig 300 ezret kap. Ezen kívül benne van a Szerencsejáték Zrt. társadalmi tanácsadó testületében is, amiért havi 200 ezer forint tiszteletdíjat vesz fel.

A meglehetősen visszatetsző helyzet miatt a XII. kerületi képviselőtestület két ellenzéki tagja, a DK-s Vágó István és az MSZP-s Tüttő Kata felvetette, hogy Sikota ellen méltatlansági eljárást kellene indítani. A fideszesek azonban az index.hu információi szerint válaszul Tüttőt fenyegették meg eljárással. Azt kezdték el feszegetni, hogy MSZP-s politikus részt vett a 4-es metró tenderének előkészítésében. A metróberuházás gyanús ügyeit vizsgálta az Európai Csalás elleni Hivatal (OLAF) is, és volt olyan pillanat, amikor Tüttő egyszerre volt a tenderbizottság tagja, valamint a budapesti önkormányzati képviselőként a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi és közbeszerzési bizottságának elnöke, illetve a közbeszerzési, pénzügyi és jogi bizottság tagja.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.