"Ahhoz képest nem volt drága..."

1 milliárd forinttal drágult a vizes vb két nappal a vége után.
 
 

"Ahhoz képest nem volt drága..."

1 milliárd forinttal drágult a vizes vb két nappal a vége után.
 
 
 
 
 

"Ahhoz képest nem volt drága..."

1 milliárd forinttal drágult a vizes vb két nappal a vége után.

Vasárnap volt a vizes vb zárórendezvénye, de a közbeszerzések bürokratikus rendszere miatt van olyan kiadás, ami csak most derül ki. Az EU-s közbeszerzési értesítő augusztus 1.-jei számában jelent meg, hogy a szervezésért felelős Bp2017 Kft. nettó 782,9 millió forintot fizetett az állami tulajdonú Antenna Hungária Zrt.-nek az informatikai rendszer kiépítéséért.

Alvállalkozóként az EURO ONE Számítástechnikai Zrt. működhetett közre a projektben.

A pontos feladat a tájékoztató szerint: “A vizes VB szervezőinek, a rendezvényre akkreditált valamennyi személynek, az önkénteseknek a rendezvény időtartamára – azaz 14.7.2017-től – 25.8.2017-ig korlátozás nélkül használható informatikai rendszer kiépítése, a hozzá kapcsolódó CallCenter és HelpDesk kiépítése és üzemeltetése.”

A szerződést 2017. július 7.-én írták alá a felek, és a tender a rendkívüli sürgősség miatt – a vizes vb legtöbb közbeszerzéséhez hasonlóan – hirdetmény nélküli eljárás volt. Az Antenna Hungária Zrt.-n kívül pályázott még a munkára a T-Systems Magyarország Zrt. és az ATOS Magyarország Kft. is.

Az Antenna Hungária által alvállalkozóként bevonni kívánt Euro One Zrt. tulajdonosa a Bravogroup Holding Vagyonkezelő Kft., melynek többségi tulajdonosai Lakatos Péter, Lakatos István, Kucska Árpád és Potoczky Csaba.

Az Index július 11-én írt arról, hogy információik szerint az Antenna Hungária Zrt. nettó 30 milliárd forintot kapott azért, hogy a vizes vb-re kiépítse a média és a közönség kiszolgálására is alkalmas internetes hálózatot, megteremtse a csúcsminőségű digitális televíziózás feltételeit, valamint leszállítson különböző informatikai eszközöket a versenyzőknek és szervezőknek.

Szintén augusztus első napján jelent meg az EU-s közbeszerzési értesítőben, hogy a Bp2017 Kft. nettó 292,8 millió forintot fizetett a B+N Referencia Zrt.-nek a versenyhelyszínek takarításáért.

A kormány 2015 márciusában jelentette be, hogy 2017-ben Magyarország rendezi a vizes világbajnokságot. Gyárfás Tamás akkor azt nyilatkozta, hogy a teljes költség 25 milliárd forint lesz. A kiadások végül ennek ötszörösét is meghaladták: a nyilvánosságra került szerződések értéke nettó 104,8 milliárd, vagyis bruttó 133 milliárd forint.

Fürjes Balázs, a kiemelt beruházások kormánybiztosa augusztus elsején viszont azt nyilatkozta az atlatszó.hu cikke szerint, hogy eredetileg kétszer ennyire becsülték a vizes vb költségeit, ahhoz képest nem volt drága.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.