Így kell ezt csinálni...

Nemcsak fejlődtek, de az eredményesség terén is kitettek magukért a Veszprémi Kézilabda Kft. fiataljai.
 
 

Így kell ezt csinálni...

Nemcsak fejlődtek, de az eredményesség terén is kitettek magukért a Veszprémi Kézilabda Kft. fiataljai.
 
 
 
 
 

Így kell ezt csinálni...

Nemcsak fejlődtek, de az eredményesség terén is kitettek magukért a Veszprémi Kézilabda Kft. fiataljai.

A nemrég zárult XXI. Cell-Cup Nemzetközi Fesztiválon idén huszonegy ország száznegyvenegy csapata vett részt a kontinens egyik legjelentősebb utánpótlás tornáján, ami az EHF (Európai Kézilabda-szövetség) egyik kiemelt nagy rendezvénye. A mérkőzéseknek a királynék városa, illetve három másik település – Alsóörs, Balatonfüred és Várpalota – adott otthont. A veszprémi utánpótlás klub három alakulattal képviseltette magát a rangos eseményen.

Az U12-esek (2005. január elseje után születettek, edző: Gyévai Iván) a csoportjukban legyőzték a Debreceni SC SI-t (18:4), a belga HC Visé BM ASBL-t (26:13) és a PSN Zrt.-t (28:16). A legjobb hat között előbb az Alsóörsért Közalapítványt (19:12), majd a Sárospataki TC KSZ-t (22:10) múlták felül. Az elődöntőben pedig az osztrák SG Krems/Langenlois (15:11) ellen diadalmaskodtak. A fináléban újra összefutottak a sárospatakiakkal, akiknek másodszor sem kegyelmeztek (23:11), s a mezőny legjobb játékosának az aranyérmes társaságból Burai Bencét választották.

Az U16-osok (2001. január elseje után születettek; edző: Éles József) a selejtezőben öt sikert arattak. Sorrendben: a Sárospataki TC (35:11), a feröer szigeteki Kundil Torshavn (31:6), a német Frisch Auf Göppingen (18:16), a ISK Székelyudvarhely (23:20) és a tajvani Tai-Jia Junior High School (28:14) együttesét múlták felül. A legjobb nyolc között a szerb URK Studentski Grad (16:12) sem jelentett akadályt, viszont az elődöntőben Kuvait ellenében "elvéreztek", 24:19. Sajnos a harmadik-negyedik helyért vívott összecsapást is elvesztették (a Pick Szeged ellenében 18:20), így kénytelenek voltak megelégedni a negyedik pozícióval. Azért a legprímább sportolónak járó elismerést bezsebelték, Szmetán Máté jóvoltából.

A felnőtt-junioroknál (1999. január elseje után születettek, edző: Török Lajos) a helyi gárda elbánt a belga Wilrijk-Uilenspiegel-lel (42:26) és a horvát HR Klub Gorica-val (23:12), ám kikapott a Balatonfüredi KSE A-tól (24:27). Mivel a legjobb négy között egy diadaluk (SPR Wisla Plock 21:20) és két vereségük volt (Balatonfüredi KSE 21:22 ill. Várpalotai Bányász SK 20:25), végül a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Az utánpótláskorú fiatalokat pallérozó Éles Kézilabda Iskola SE az U12-eseknél nyolcadik volt. Az U14-eseknél a C-jelű műhelyük első, a B-jelű ötödik, míg az A-jelű tizenötödik lett. Az U16-osoknál a legjobbnak bizonyultak Pásztor István edző tanítványai.

– Ezek a mutatók a legszebb előzetes elképzeléseinket is felülmúlják, egyúttal igazolják, hogy jó úton járunk – mondta Éles József, a Veszprémi Kézilabda Kft. alapítója és szakmai főnöke. - Az ötnapos viadal számunkra jó felkészülési és csapatépítési lehetőséggel szolgált, miközben az ezernél is több résztvevő, a megszokott, magas színvonalú seregszemlén életre szóló élményekkel gazdagodott. Bízom abban, hogy a jövőt illetően tényleg sokat jelentenek majd a mostani helyezések.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.