Csattanós a válasz...!

Miért építenek magyar közpénzből szlovákiai stadionokat?
 
 

Csattanós a válasz...!

Miért építenek magyar közpénzből szlovákiai stadionokat?
 
 
 
 
 

Csattanós a válasz...!

Miért építenek magyar közpénzből szlovákiai stadionokat?

Révkomáromban alakulgat a foci, de pusztul a stadion. A Miniszterelnök Úr megtudta, azonnal cselekedett, a helyiek pedig hurráoptimisták.

Pár hete írta meg a 24.hu, hogy a magyar kormány 1,8 milliárd forintot akar költeni a szlovák másodosztályú Komáromi Football Club (KFC) stadionjának felújítására. Akkor az derült ki, a csapat rendkívül csóró, évi 38,3 millió forintnyi összegből gazdálkodik, épp hogy el tudott indulni a második ligában is.

Az egy dolog, hogy Orbán Viktor miniszterelnök meglátta a fantáziát a felvidéki csapatban, de vajon mit gondolnak a helyiek a történetről? Az ATV helyszíni riprotja szerint a polgármestertől a klubvezetésen át a szurkolókig mindenki hiperlelkes.

Kétezer fős lelátó épülhet a mostani sportpálya bővítésével, pedig még a klub szerint is csak 600 fő az átlagos nézőszám (az Új Szó 200 főről ír).

Tarcsi Imre klubszóvivő egészen fondorlatos indokkal állt elő, miért kell bővíteni a stadiont: azért, mert 300 ezer szlovákiai magyar dolgozik magyarországi cégeknél, itt adóznak, itt költekeznek.

- Ha ezt summa summarum összeadom, akkor úgy mondom, hogy a ránk eső részt megkaptuk – indokolt Tarcsi.

Mindez azért érdekes a riport szerint, mert az utóbbi időszakban a kormány lelkesen szórta a milliárdokat a határon túli stadionfejlesztésekre: Eszékre 1, Topolyára 3, Csíkszeredára 2, Munkácsra 1, Dunaszerdahelyre pedig 1,6 milliárd forint ment.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.